ТСЦ У ПРЕД ГОСТОВАЊЕ СМЕДЕРЕВУ У КУПУ СРБИЈЕ Лазетић: Биће изазовно на лошем терену против добре екипе

БАЧКА ТОПОЛА – Фудбалски клуб ТСЦ из Бачке Тополе у среду 18. октобра у 14 сати гостује у Смедереву истиоменој екипу у утакмици шеснаестине финала Купа Србије. Меч се игра на стадиону Тврђава у Смедереву.
1
Фото: ТСЦ/Промо

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је пред прву елиминациону Куп утакмицу нагласио је то такмичење у коме се често дешавају изненађења, неретко већ у првим колима.

„Прошле године смо против Лознице једва извукли живу главу у првој куп утакмици и сигурно је да ће противник растерећен улоге фаворита и у добром моменту у коме се налази бити спреман за нас. Компактни су, добро се бране и дисциплиновани су. Имају доста искусних играча, супелигаша, тако да ће меч бити отворен за било који исход и видећемо како ћемо се снаћи“, рекао је Лазетић.

Он је додао да је терен у Смедереву лош, што ће додатно да изједначи квалитет, јер на таквом терену није битно ко је какав играч, већ ко ће како да добија дуеле.

„На нама је да се адаптирамо и пронађемо начин да одиграмо најбоље што умемо и пробамо да прођемо даље. Смедерево је озбиљан тим у својој лиги, која је прилично изједначена. Примају и дају мало голова, али утакмице решавају у своју корист. Од ОФК Београда су по мени изгубили потпуно незаслужено и све у свему екипа су за респект”.

Лазетић је нагласио да је Куп већ треће такмичење у коме ТСЦ учествује, тако да ће у наредних недељу дана имати три утакмице у три различита такмичења.

Фото: ТСЦ/Жарко Лазетић

„Прво иде Куп у среду, па првенство у суботу и потом, у четвртак Лига Европе. То је велики изазов за нас и биће сјајно искуство. Наравно то је ритам који смо желели и за који смо радили. Пред нама је осам важних утакмица у три недеље, али за играће је то посебно уживање. Ми, као стручни штаб, смо покушали да се организујемо и припремио мечеве унапред, како би имали неки оквирни план,“ казао је Лазетић.

Тренер ТСЦ-а је нагласио да је што је здравствено стање играча одлично.

„Момци су се припремили и сада нам остаје тежи део, да све то пренесемо на терен и остварујемо резултате које желимо, не само у Смедереву, већ у осталим мечевима који долазе а који су сваки на свој начин попут дербија. Биће изазовно, пред нама су екипе са врха табеле и Европа“, закључио је Лазетић.

Играч средине терена Никола Кувељић такође очекује тежак меч против екипе Смедерева која у свом рангу такмичења није доживела пораз у десет кола.

„Пред нама је паклен период, утакмице на свака три-четири дана, али спремни смо за то, поготову после паузе током које које смо се одморили и припремили тактички и физички. Пре свега спремали смо се за Европу. Већ смо узели веома значајан бод за све нас, и куб и играче. Свесни смо да нам је бод против  Олимпијакоса до скоро деловао незамисливо, али ето, успели смо. Што се тиче Лиге, мислим да смо је добро отворили иако је могло боље у утакмицама у којима смо губили бодове, ипак не можемо рећи да смо незадовољни досадашњим скором. Утакмица у Смедереву ће бити тешка. Играмо у гостима, а отежаће нам и терен. Наравно, како је нама тако је и њима, а свакако ћемо се потрудити да идемо даље“, казао је Кувељић.

Утакмица шеснаестине финала Купа Србије ФК Смедерево –ФК ТСЦ биће директно преношена на каналу Арена премијум 2.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести