Утакмица Војводина-Рад (20): Играчи и навијачи на истом задатку

НОВИ САД: Како то данас играју и изгледају фудбалери Војводине, какве новитете је унео повратник на тренерску клупу Ненад Лалатовић и да ли су и колико у складу с реалношћу јавно изречене амбиције у новој сезони - одговоре на сва ова питања могао би да понуди вечерашњи првенствени сусрет 3. кола између Војводине и Рада.
n
Фото: Nikola Drinčić (s loptom) predvodi tim Vojvodine/J. Grlić

Због радова на новом травњаку, стадион “Карађорђе” ће први пут отворити капије у овом првенству па се на трибинама очекује завидан број гледалаца. Позивница је већ упућена двема победама на старту Суперлиге, а новосадски суперлигаш, како тврде првотимци, ту не намерава да се заустави. Жеља им је да победе “грађевинаре” и да избију на лидерску позицију на табели, а улаз на стадион је бесплатан.

Статистика каже да смо последња два сусрета на “Карађорђу” изгубили од Рада, подсећа Лалатовић.

Ипак, додоаје, очекивања од нашег тима су велика и сигурно је да ће ићи на победу.

Ривал је специфичан и организован клуб, јер га воде људи који га просто обожавају и дају све што имају за њега. Слично је и са играчима који поседују квалитет, посебно у млади фудбалери. Издвојио бих Младеновића, ког сам желео да доведем у Нови Сад, нажалост нисам у томе успео, а онда и Петровића, који је један од најталентованијих младих играча у Србији, поручио је Лалатовић.


Могући састав

Најавио је Лалатовић да не верује да ће бити промена у односу на стартну поставу која је почела утакмице у прва два првенствена кола, с могућим мањим корекцијама. То значи да ће, највероватније, сусрет почети: Роцков - Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Ђуришић, Дринчић - Езе, Бојић, Ђуричин - Матић.


Млади стручњак веома добро зна да његову екипу очекује сложена и ни мало лака утакмица, али не скрива да ће ићи на освајање сва три бода.

Кад год будемо играли на “Карађорђу”, без обзира на име противника, ићи ћемо на победу. Атмосфера у екипи је победничка, играчи су задовољни, насмејани и то је оно што ме радује. Уосталом, испунили су све захтеве у прва два сусрета, при чему смо практично оба пута гостовали, а чињеница је да смо се у Бачкој Паланци осећали као код куће. Сада имамо мали притисак, јер ће дуел с Радом бити први на нашој новој подлози и замолио бих навијаче да дођу у што већем броју. Улаз је бесплатан, а нашој екипи је потребна подршка како би приказала добру игру и стигла до победе.

Лалатовић је нагласио да су играчи и навијачи на истом задатку како би Војводину догодине вратили на европску сцену.

Баш због тога ми је мало криво што нисам на време дошао у Нови Сад, пошто још увек нисам задовољан нашом физичком спремом. Види се да мало падамо у последњих 20 минута, а баш тада тимови које водим показују разлику у односу на ривале. Доћи ће и то временом, баш као што можемо да играмо много боље него што смо показали у прва два кола. У њима смо били тактички јако добри и победили смо, а вечерас ће јако важно бити да то поновимо. Раду лежи “Карађорђе” и управо зато верујем да ће трибине бити испуњеније него у минуле две године.

Тренер је најавио да неће бити неких великих промена у саставу.


Подршка се заслужује

Ненад Лалатовић ће после паузе од две и по године вечерас поново водити екипу пред новосадском публиком пред.

Не оптерећујем се тиме како ће ме публика прихватити. Свој посао радим најбоље што знам и максимално коректно и уколико будем заслужио подршку с трибина сигуран сам да ћу је добити. У супротном, то неће бити случај, казао је Лалатовић.


Сигурно је да се нећемо залетати, али и то да ћемо играти јако и агресивно. Не верујем да ћу правити неке измене у тиму који је изборио две победе. На опрез нас тера чињница да Рад сваког супарника може да савлада, али уз подршку са трибина сигуран сам да ћемо бити на одличном путу ка трећој везаној победи - поручио је Лалатовић.

Утакмица се игра вечерас од 20 часова, уз слободан улаз на трибине. Заинтересовани ће бесплатне улазнице моћи да подигну на благајнама “Карађорђа” (Запад и Исток) и у просторијама навијачке групе “Фирма” (Север).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести