Уз први пораз фудбалера Војводине током зимских припрема: Неуспех не умањује позитиван утисак

БЕЛЕК: После победа над Кабелом (1:0) и Спартаком (2:1) у Новом Саду, а онда и Рапидом (2:0) и ремија са Шахтјором (1:1) у Белеку, фудбалери Војводине доживели су први пораз у на зимским припремама.
vosa trening
Фото: Ј. Грлић

(Од нашег специјалног извештача)

Од њих је био бољи Марибор (3:2) у утакмици која је донела прави такмичарски набој, велику борбу током свих 90 минута и победу Словенаца у самој завршници сусрета (гол Котника у 90. минуту). Црвено-бели су у ову пробу ушли после три јака тренинга, док су се играчи тренера Дарка Миланича провели дан у карантину и тако дочекали тест-сусрет. Тим Воше који је играо у првих 45 минута није најбоље почео утакмицу, па је тренер Ненад Лалатовић стално упозоравао своје ученике, указивао им на грешке и просто их терао да их што пре исправе. Објашњавао је својим сарадницима на клупи да се види како су им тешке ноге, што је била последица претходног јаког рада.

- Ушли смо у сусрет из великог напора и заиста се приметило да су  ноге играчима тешке – казао је Лалатовић. – У првом полувремну, упркос томе, ривал нам није створио ни једну озбиљнију прилику, а једини гол добили смо после пенала који је начинио Саничанин, када се залетео и уклизао играчу с леђа, што није смео да уради. Роцков је одбранио шут с 11 метара, уследио је корнер и наша мрежа се затресла после тог прекида. Тим који је играо у том делу је испољио велико залагање и тим делом сам задовољан.

У наставку је на терен ушао подмлађени састав из Новог Сада, који се храбро упустио у  битку и два пута поравнавао резултат. Најпре је Човић савладао Цотмана из пенала, а нешто касније прелеп гол из слободног ударца с 20 метара постигао је Дејан Зукић.


Ђуришић незадовољан резултатом

Један од играча Војводине који током припремног периода пружа запажене партије јесте Марко Ђуришић. И у сусрету с Марибором он је веома добро деловао на позицији задњег везног, водио је битку са везним редом првака Словеније, а по његовом завршетку деловао је веома потиштено због доживљеног пораза. Младић који је прошао омладинску школу црвено-белих очигледно је веома мотивисан да се врати у стартну поставу и допринесе што бољим резултатима.


- Момци су били свежији, фокусирани на игру и нису били импресионирани именом супарника, што се генерално односи и на читаву нашу екипу. Марибор се определио да игра на контре, то му је била тактика која му је донела победу и која ме је помало изненадила, јер сам веровао да ће мало више да изађе ка центру. Нису његови играчи то чинили, а ми смо све време настојали да у утакмици применимо оно што вежбамо и на тренинзима. Због тога сам поносан, без обзира на пораз, који нисмо заслужили по приказаном. Зукићев гол заиста је био леп, али похвале заслужују сви играчи, који напорно раде и не размишљају о томе с ким играју. Не освежавамо се, имам свој стил рада и од њега не одступам. Не занима ме то што смо за 24 сата имали чак три тренинга, а у суботу поподне и утакмицу. Све у свему, по шансама оба тима, утакмица је могла да оде у потпуно другом смеру, али сам и овако задовољан оним што су наши  играчи  показали. Морам да споменем и учинак Човића који је изашао из тешке повреде и који је одиграо добар сусрет. Добро је трчао, скакао, делио лопте и потврдило се моје размишљање да ће управо он, када буде потпуно спреман, бити наше највеће појачање.


Данас са Украјинцима

Војводина данас игра утакмицу са украјинском екипом Карпати из Љвова  од 13 часова по нашем времену.

- План је да екипа која почне сусрет на терену проведе 60, а остали момци 30 минута. Жеља нам је да у последња два тест сусрета шансу пружимо двема екипама које ће играти по 90 минута и видећемо да ли ћемо пронаћи још једног ривала, пошто нам је Динамо из Москве отказао раније уговорену утакмицу за 5. фебруар. Генералну пробу имаћемо против екипе Рубина из Казања, дан пред повратак у Нови Сад – најавио је  Лалатовић.


Да је Марибор одиграо такмичарску утакмицу посведочиле су речи његовог тренера Дарка Миланича.

- Пре свега, драго ми је да је утакмица одиграна у спотској атмосфери. Од почетка имали смо олдичну контролу и у уводних 20 минута све је функционисало изузетно. Ипак, неког бољег комплетног утиска у првих 70 минута коштале су нас две велике глупости код голова које смо примили. Ту стабилност морамо да имамо током свих 90 минута, али сам задовољан нашим учинком. Војводини желим пуно среће у наставку првенства и да оствари спортске циљеве  - казао је Миланич. Војводина је доживела први пораз, али  оставила је веома добар утисак. Још је доста времена до почетка лиге, екипа се уиграва, види се да има снаге, а сада ће уследити финиш рада и ударање глазуре на све што је до сада учињено.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести