ВАР ускоро у српском фудбалу, клубови "ЗА"

БЕОГРАД: Скупштина Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије усвојила је предлог Партизана да се формира Радна група Заједнице и Фудбалског савеза Србије за процес увођења видео технологије (ВАР) у српски фудбал.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Представници 28 од 32 клуба, међу којима није било никог из Црвене звезде на заседању у Старој Пазови, једногласно су гласали за увођење ВАР-а.

У наредном периоду формираће се тело које ће да спреми нацрт плана како би ВАР функционисао у Суперлиги, односно како би се пре свега решили инфраструктурни и финансијски проблеми око технологије.

План је да се ВАР користи на утакмицама Суперлиге од сезоне 2021/2022.

Видео технологија се већ користи у Италији, Шпанији, Немачкој, Француској, од ове зиме и у Лиги шампиона, од наредне сезоне ће у Енглеској, а ускоро ће и у Хрватској...

Мијаиловић: И Звезда је за ВАР

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић поздравио је одлуку да се уђе у процес за увођење видео технологије (ВАР) у српски фудбал.

"Црвена звезда је увек била за увођење ВАР технологије у српски фудбал. Желимо да се суђење у Суперлиги подигне на што виши ниво. Са великим нестрпљењем очекујемо да ВАР буде имплементиран", рекао је Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести