Васа Орловић: Фудбал тренутно у другом плану

Стала је лопта и у Новосадској фудбалској лиги. Редовни сведоци овог такмичења предивиђали су веома занимљиво пролећну трку, како за највиши пласман, тако и за опстанак.
orlovic_vasa
Фото: Vasa Orlović, foto: FSS

Другопласирана екипа Индекса, предвођена тренером Васом Орловићем, имала је намеру да престигне водеће Јединство, мада Орловић сматра да је реалније да се у виши ранг, Војвођанску лигу, стигне преко баража.  Допрекида првенства Индекс је одиграо две утакмице и забележио две победе, у Ђурђеву је савладана  Бачка 3:0, а потом на Ђачком Сириг 2:0.

- Квалитетне игре у припремном периоду против екипа из виших рангова  донеле су оптимизам пред старт првенства. Ушли смо у такмичење  са високим амбицијама да се директно или кроз бараж домогнемо вишег ранга - каже Орловић.

Предвиђала се неизвесна трка за прво место до самог краја првенства.

- Први мечеви су потврдили  да нема лако добијених утакмица, што показује податак да је лидер  Јединство обе код куће добио минималним резултатом. И ми смо имали тежак задатак, поготово у у Ђурђеву. Постигли смо гол на време, али је након тога домаћин имао две добре прилике.Ко зна како би се утакмица одвијала да их је искористио.Тријумфовали смо, као и против Сирига, а онда је уследио прекид такмичења. Индекс има седам бодова мање од лидера из Руменке.

- Атмсфера у клубу и екипи је била изванредна, форма одлична и заиста је права штета што је такмичење прекинуто. Нико није могао да наслути да ће нам се се све ово дешавати. Ово ме доста подсећа на 1999. годину, на бомбардовање наше земље. Разлика је у томе што смо тада знали ко  нас  угрожава, овога пута противник је невидљив. Најважније је да не губимо наду, да се придржавамо  свих мера прописаних од здравствених  стручњака и Владе и да се без преке потребе не излазимо напоље. Илузорн је од играча очекивати да ће у оваквим условима моћи да се посвете тренинзима и да буду спремни за евентуални наставак првенства. Фудбал је сада у другом плану, а кад све ово прође верујем да ће државни органи донети праве одлуке. На свима нама је да будемо одговорни, јер само тако можемо да се вратимо нормалном животу – поручио је Васа Орловић.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести