Вечерас (18.45) на Карађорђу: Спектакл обојен у црвено-бело

НОВИ САД: Екипа Војводине, тренутни лидер фудбалског шампионата, вечерас ће, без икакве сумње, бити на најтежем испиту.
vojvodina zvezda1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

У госте јој стиже учесник групне фазе Лиге шампиона, тим Црвене звезде, који у досадашњем току домаћег првенства није изгубио ни бод. Ако је судити по оном што сугерише положај на табели, љубитељи фудбала уживаће у истинском спектаклу, који ће бити обојен у црвено-беле боје два одлична састава. Очекује се да ће трибине стадиона „Карађорђе“ бити испуњене као ретко када и да ће навијачи два клуба створити дивну, праву фудбалску атмосферу.

Очекује нас празник фудбала на нашем стадиону, у госте нам  стиже Црвена звезда, рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине.

Користим, додао је, прилику да ривалу честитам на пласману у групну фазу Лиге шампиона, а Партизану у Лигу Европе.


Хоћу да останем непоражен

Заједно с прошлим тренерским мандатом на клупи Воше Лалатовић није осетио горчину пораза у првенственим сусретима када је екипа играла на „Карађорђу“.

Дао бих све на свету да и после дербија са Звездом задржим такав скор. Једино што бих више волео од тога јесте да се моји играчи прикажу у најлепшем издању и да виде да могу да играју против овако квалитетног ривала, казао је Лалатовић.


О нашем предстојећем супанрику не треба трошити пуно речи, јер о његовој снази и квалитету довољно говори податак да је други пут заредом учесник најјачег европског клупског такмичења. С друге стране, нас то не плаши, већ нам намеће још већу обавезу да се љубитељима фудбала покажемо у што лепшем издању. Поновићу још једном - без обзира на то да ли нам на „Карађорђе“ долазе Звезда, Партизан или неки још већи клуб, никога се не бојимо. Даћемо све од себе да пружимо што бољу партију и покушамо да остваримо победу. Ако не размишљате на тај начин, онда не треба ни да се бавите спортом. Очекујем да ће стадион бити испуњен до последњег места и да ће главни актери представе бити фудбалери, поручио је Лалатовић.

И поред чињенице да има одређених проблема у састављању стартне поставе, учитељ новосадских фудбалера не крије да је оптимиста пред дерби.


Николић: Тешко да ћу заиграти

Немања Николић стигао је у редове Војводине из Партизана и навијачи с нестрпљењем очекују да дебитује у дресу новог клуба. Нажалост, иако је био „виђен“ у шпицу против Звезде, мала је вероватноћа да ће заиграти.

Ево ме код куће, ледим озлеђено место на нози, рекао је Николић када смо га позвали с питали  да ли, ипак, постоји нада да буде у саставу. Не знам, додао је, да ли ћу успети да се опоравим, најискреније, тешко је поверовати да бих могао да се нађем на терену.


Радује ме то што је атмосфера у нашој екипи сјајна, а сви играчи су свесни чињенице да играју против тима који у овом тренутку има највећи фонд квалитетних фудбалера. Какав год тим Милојевић да изведе он ће бити јако добар, мада сам сигуран да ће то бити најјача постава.  После неких ранијих европских сусрета, они су одмарали поједине играче, али сам уверен да против нас то неће бити случај, нити то прижељкујем. Волео бих да Звезда заигра у најјачем саставу, како би фудбалери Војводине видели где се тренутно налазе у односу на таквог супарника и показали колико вреде. Жао ми је што не могу да рачунам на нашег најбољег стрелца Бојана Матића, који ће принудно морати да паузира због жутих картона, а под знаком питања је и наступ Немање Николића, можда и нашег највећег појачања овог лета, који је добио ударац на тренингу. Без обзира на све то, очекујем од осталих играча да пруже најбољу игру до сада и забележе нову, шесту првенствену победу.

Логично је размишљање да би првотимци Звезде, после  овере пласмана у групну фазу Лиге шампиона, могли да заиграју нешто опуштеније у дербију.

Они ће моћи да се опусте после наше утакмице, јер им следи двонедељна пауза. Колегу Милојевића јако ценим, јер је, са две узастопно освојене титуле првака Србије и пласмана у Лигу шампиона, показао да је наш тренутно најбољи тренер. Такав стручњак неће дозволити свом тиму да се опушта, већ ће дати све од себе да покуша да савлада екипу која у овој сезони још не зна за пораз, а то је Војводина. Стога сам сигуран да ће Звезда желети да оствари тријумф на „Карађорђу“, али знам и то да ћемо ми имати дупло већу жељу да савладамо великог ривала.

О томе ко би могао да заигра у шпицу напада Воше, Лалатовић се није прецизно изјаснио.


Улазнице

Продаја улазница за дерби Војводина – Црвена звезда је на стадиону „Карађорђе“ данас од 12 до 18.45 сати, по цени од 700 динара(запад) и 500 динара (исток, север, југ).Сезонске улазнице ФК Војводина из прошле сезоне важе за уву утакмицу.


У овом тренутку немамо класичног нападача због изостанка Матића и извесног неиграња Николића. Могуће је да у шпиц са крила пребацимо Винсента Езеа, али и да офанзивни везни Петар Бојић промени место и улогу у тиму. Друге алтернативе немамо, видећемо још до почетка утакмице. У сваком случају, Звезди не треба да претимо, али сам убеђен да ће јој у сусрету са нама бити тешко. Београдски црвено-бели имају много квалитетних појединаца из иностранства, јер су сада у могућности да их доводе од огроимних прихода од Лиге шампиона. Моја жеља је да видимо колико можемо с овим нашим тимом следеће године, јер када Звезда и Партизан могу да се пласирају у групну фазу европских такмичења, не видим зашто то исто не би могла и Војводина која је такође велики клуб, са сјајном традицијом и бројним навијачима. Верујем да селедеће године Воша може да учествује у групној фази Лиге Европе а дерби са Звездом  је прилика да то и покажемо, поручио је Лалатовић.

Најзанимљивији сусрет 7. кола домаћег првенства, почиње у 18.45 часова, уз ТВ пренос на првом програму канала Арена спорт.

А. Предојевић

 

ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – 7. КОЛО 

Данас

НОВИ САД: Војводина - Црвена звезда (18.45)

СУБОТИЦА: Спартак  - Вождовац (20)

ШАБАЦ: Мачва - Радник (20)

Сутра

ИНЂИЈА: Инђија - Пролетер (17)

ЛУЧАНИ: Младост - Јавор (20)

БЕОГРАД: Чукарички - Раднички (Н) (20)

БЕОГРАД: Партизан - ТСЦ (20)

КРУШЕВАЦ: Напредак - Рад (20)

 

1. Војводина     6      5      1      0      17:3  16

2. ТСЦ     6      5      1      0      14:5  16

3. Раднички     6      4      1      1      10:6  13

4. Ц. звезда     4      4      0      0      9:2   12

5. Чукарички   5      4      0      1      7:4   12

6. Партизан     4      3      1      0      10:2  10

7. Вождовац    5      2      1      2      8:7   7

8. Инђија 6      2      1      3      5:7   7

9. Спартак       6      2      0      4      7:12  6

10. Рад    6      2      0      4      6:13  6

11. Напредак   6      1      2      3      5:8   5

12. Младост     6      1      2      3      5:12  5

13. Јавор 5      1      1      3      7:9   4

14. Радник      5      1      0      4      6:9   3

15. Пролетер   6      0      2      4      4:10  2

16. Мачва       6      0      1      5      4:15  1

У следећем колу (14. септембра) састају се: Јавор  - Рад, Радник - Напредак, ТСЦ - Мачва, Пролетер - Партизан, Црвена звезда - Инђија, Раднички (Н) - Војводина, Вождовац - Чукарички, Младост - Спартак.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести