Вести: Одложен меч Гетеборг - АИК због покушаја намештања

СТОКХОЛМ: Утакмица шведског шампионата између фудбалера Гетеборга и АИК-а одложена јер због покушаја намештања.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Шведска фудбалска федерација објавила је да је играчу АИК-а понуђена одређена новчана сума да намести пораз свог тима.

Челници тамошњег фудбала сумњају да тај меч није једини под лупом и истичу да не могу да гарантују да је регуларно првенство.

"Ово је озбиљан ударац на шведски фудбал. Никада нећемо да дозволимо да се ово понови. Сумња се да није само овај меч у питању, не можемо да гарантујемо регуларност", рекао је генерални секретар Савеза Хакан Сјостранд.

У шведском првенству одиграно је тек девет кола, што изазива сумњу да нису у питању спортске амбиције, већ илегално клађење, па је полиција почела истрагу.

Меч Гетеборга и АИК-а на стадиону Улеви требало је данас да се игра од 18 сати.

Гризман не иде из Атлетика, осим у Њујорк

МАДРИД: Голгетер Атлетика Антоан Гризман изјавио је да нема намеру да напусти мадридски тим на лето, али се и нашалио, осим у случају понуде из НБА лиге и Њујорк Никса.

Гризман се све више доводи у везу са трансфером у Манчестер Јунајтед, који неће жалити новац, чак и за рекордан износ како би га довео, али 26-годишњи фудбалер из Француске има планове да остане у Мадридзу.

"Напустио бих Атлетико само да играм са Дериком Роузом", нашалио се Гризман за шпански Кадена Сер, а потом наставио у озбиљном тону.

"Угодно ми је у Атлетику и веома сам срећан. Ипак, састаћу се са менаџерима како бих видео шта се дешава. Задовољан сам приватним и професионалним животом у Мадриду, волим саиграче и тренера Симеонеа. Желим да наставим и освајам титуле са Атлетиком", поручио је Гризман.

Гризман игра још једну сјајну сезону међу "јорганџијама", пошто је постигао 26 голова у свим такмичењима.

Међутим, упркос одличним наступима Гризмана, али и целог тима, Атлетико је завршио сезону без трофеја, испао је у полуфиналу Лиге шампиона од Реал Мадрида, као и у Купу краља, док Примеру завршава као трећи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести