Вести: Родригез продужио уговор са Реалом, па потписао за Бајерн

МАДРИД: Колумбијски фудбалер Џејмс Родригез, пре одласка у минхенски Бајерн на двогодишњу позајмицу, продужио је уговор са Реал Мадридом до 2021. године.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Како јавља шпански лист Марка, Родригез је одлучио да потпише сарадњу за годину дана дужу, а потом оде у Бајерн који ће после две сезоне имати опцију да га задржи за обештећење од 35 милиона евра.

Реал је желео да се осигура да не би дошао у ситуацију да уколико Бајерн, по истеку позајмице, не окупи уговор ургентно реагује јер би тада Родригез имао још само годину дана до краја уговора.

Бајерн ће шампиону Европе за позајмицу Родригеза платити 10 милиона евра.

Некадашњи везиста Порта и Монака није испунио велика очекивања у Реал Мадриду, након доласка за 80 милиона евра после Мундијала у Бразилу када је био најбољи стрелац.

Вуковић званично у Олимпијакосу

АТИНА: Српски фудбалски репрезентативац Јагош Вуковић данас је званично комплетирао трансфер из Коње у Олимпијакос вредан два милиона евра, објавио је шампион Грчке.

Вуковић је синоћ стигао у Атину из Турске, успешно је обавио медицинске прегледе и потписао трогодишњи уговор са најтрофенијим клубом из Грчке.

Он ће се већ данас ставити на располагање тренеру Беснику Хасију на припремама у Белгији.

Према писању грчких медија, искусни 29-годишњи штопер за три сезоне у Пиреју зарадиће 3,6 милиона евра, а не његовом доласку инсистирао је нови спортски директор Олимпијакоса Дарко Ковачевић.

Вуковић је поникао у Црвеној звезди, али је каријеру градио у Раду, ПСВ-у из Ајндховена, Роди, Војводини, пре него што је три године носио дрес Коње.

За репрезентацију Србије забележио је шест наступа.

Мамић сменио Петева, Цвитановић нови тренер Динама

ЗАГРЕБ: Загребачки Динамо два дана пред почетак хрватског првенства сменио је тренера Ивајла Петева и на његово место поставио Марија Цвитановића.

Први човек Динама Здравко Мамић уручио је отказ Петеву због лошег рада на припремама у Словенији и лоше атмосфере у свлачионици, јер практично не прича са кључним фудбалерима Самиром, Ћорићем, Фернандесом.

Бугарском тренеру следује отпремнина пошто је имао уговор до 2020. године са годишњом платом од 250.000 евра.

Петев је прошлог септембра стигао у Загреб, водио је екипу на 35 утакмица, групну фазу Лиге шампиона завршио је без бодова и датог гола, док му је Ријека узела дуплу круну у Хрватској и тако оставила Динамо без иједног трофеја први пут после 11 година.

Фудбалери Динама у суботу против Истре крећу поход на повратак титуле шампиона Хрватске са тренером који је до сада водио други тим "модрих".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести