ВЕТЕРАНИ ФК ВОЈВОДИНА Нови стадион да понесе име Тозе Веселиновића

На јуче одржаној редовној скупштини Удржења ветерана Фудбалског клуба Војводина, једногласно су усвојени извештај о раду у протеклих годину дана, као и финансијски извштај.
Skupština Udrženja veterana Fudbalskog kluba Vojvodina Foto: A. Predojević
Фото: Скупштина Удржења ветерана Фудбалског клуба Војводина Фото: А. Предојевић

Седницом је руководио председник Васа Пушибрк, а истакнуте су акције које је Удружење спроводило, при чему су посебно истакнути учешће у организацији меморијалног турнира “Стеван Нештицки”, као и успостављање контакта са фудбалским клубом из Лесковика поред Ниша, који носи име легендарног играча Војводине Стевана Нештицког.

Поред тога, Удружење је велику пажњу посветило прикупљању новачне и друге помоћи за све бивше играче новосадског клуба које се налазе у тешком материјалном положају, као и за породице оних који су у међувремену преминули, у смислу оранизације комеморација и покривања трошкова сахрана, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.

Извештај о раду и финансијски извештај рада Удружења једногласно су прихваћени, а онда су чланови Скупштине, прихватили предлог Душана Аћимовића, некадашњег председника ФК Војводина, да будући стадион који је у плану да се изгради на месту постојећег објекта “Карађорђе”, понесе име Тодора Тозе Веселиновића, уз Вујадина Бошкова, једног од двојице најзаначајних фудбалера у историји ФК Војводина. Та иницијатива биће упућена на адресу Скупштине Града Новог Сада, уз додатак да се у новом објекту обезбеди простор и за музеј ФК Војводина.

На крају, Васа Пушибрк је истакао да су до краја године у плановима одигравање пријатељских утакмица с ветеранима Рудара и београдског Партизана у Врднику, Јадраном из Голубинаца и Бачком из Бегеча.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести