Видак Братић, асистент у стручном штабу Војводине: Слабих ривала нема, пуном снагом до победе

Пауза у елитној фудбалској лиги због обавеза репрезентативних селекција приводи се крају, сутра се играју четири утакмице 11. кола, а на травњак стадиона “Карађорђе” мегдан ће поделити Војводина и Рад.
Lalatovic i Bratic
Фото: Ненад Лалатовић и Видак Братић, фото: Ј. Грлић

Пред одлазак на готово двонедељни одмор Новосађани су доживели непријатни пораз у Новом Пазару (1:3), док су “грађевинари” забележили трећу првенствену победу, савладавши  Инђију на свом терену (2:1). Ипак, по реномеу, снази екипе, а онда и позицији на табели, улога фаворита на страни је црвено-белих.

- То јесте тачно, али само под условом да Војводина одигра  утакмицу максимално и уложи, како се то каже, и више од 100 одсто снаге, жеље и мотива - упозорио је Видак Братић, један од најближих сарадника шефа стручног штаба новосадског суперлигаша Ненада Лалатовића. - Београђани су пуно тога променили у клубу и тиму, дошли су нови људи, а доведени су и играчи који поседују квалитет за много боље домете од оних од раније. То значи да ћемо морати да будемо прави, да на време постигнемо гол и себи омогућимо ситуацију да играмо без притиска. На папиру смо јачи, али то треба да докажемо и на терену.


Најава регулисања дуга

После дуела у Новом Пазару, на ступцима “Дневника” Ненад Лалатовић је рекао да је код играча било приметно благо незадовољство због неизмирених финансијских обавеза према њима. Како сазнајемо, у једном од наредних дана то ће бити регулисано и фудбалери ће моћи да се потпуно посвете обавезама које имају према дресу и грбу Војводине.


Новосађани су паузу искористили да се одморе од серије тешких путовања и сусрета, али и за, како Братић тврди, феноменални рад.

- Заиста су момци радили јако добро и очекујем да се такав њихов ангажман примети и у  утакмици. Рад је, по неком неписаном правилу, увек био незгодан ривал за нас, умео је да односи бодове с “Карађорђа”, а сада то једноставно не смемо да му дозволимо. Наш приоритетни циљ је да освојимо три бода и да се вратимо на колосек на ком смо били пре гостовања Новом Пазару.

У здравственом билтену нема пуно проблема. Опоравили су се Бралић, Максимовић и Зукић, а Мирко Топић играо је 75 минута у Естонији за У-21 репрезентацију и показао да је спреман да се врати и у поставу Војводине .

- И даље  је повређен голман Никола Симић, а сва је прилика да ће шеф Лалатовић моћи да рачуна на све остале кандидате за тим. Очекујем да ће сви они за које се буде определио да почну утакмицу пружити максимум и да ћемо после Рада барем један дан бити другопласирана екипа на табели. Имамо потенцијал за то, па сам, уз максимално поштовање према супарнику, убеђен да ћемо се  радовати – поручио је Братић.

Утакмица Војводина - Рад игра се од 18 часова без присуства гледалаца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести