ВЛАДИМИР ГАЋИНОВИЋ: Немања Николић капитално појачање Спартака

ЛАРА: Од 25. јануара у Лари, делу Анталије, бораве и  тренирају фудбалери суботичког Спартака, који су већ одиграли четири утакмице.
Vladimir Gaćinović  foto: A. Predojević
Фото: Владимир Гаћиновић  фото: А. Предојевић

(Од нашег специјалног извештача)

- Имали смо прилично тежак, целодневни пут до Анталије и то нас је, уз заиста гомилу раније уговорених утакмица, помало и сасекло у почетку рада  – рекао је стратег Суботичана Владимир  Гаћиновић за „Дневник“. – На нашу невољу дошло је до тешке повреде Јапанца Ноборуа Шимуре, који је сломио ногу у другом сусрету с Олимпиком из Доњецка. Није у питању био никакав старт противника, већ је приликом једног уклизавања крампонима закачио терен и догодило се то што се догодило. Био је у болници неколико дана, кост му је пукла на два дела и стављена му је плочица, сада се вратио у хотел и за њега је ова полусезона већ завршена. Пореметио нас је тај догађај, али шта је-ту је и морамо даље.

Пред тимом је још неколико утакмица?

- Јуче смо играли с Какњем (БиХ), а данас нам је ривал украјинска Ворсла. Ту ће поново играти две наше екипе, јер смо то практиковали и у ранијим утакмицама, изузев у сусрету с Академијом Пандев из Македоније, у којем је наступила наша Б екипа, пошто смо желели да мало одморимо и сачувамо првотимце. Добро смо 15 дана тренирали у Суботици, одиграли смо и тамо два контролна сусрета и показали да поседујемо квалитет, пошто су нам ривали били Војводина и ТСЦ. Нажалост, ето, Шимура се повредио, а он је играч који је употребљив на више позиција у екипи и сада ћемо морати да тражимо нека друга решења. Надам се само да ћемо остале играче сачувати од повреда и да ћемо спремни дочекати наставак првенства.

Ко је стигао у редове Спартака ове зиме?

- Дошло нам је неколико новајлија, а посебно је важно да је из Војводине стигао нападач Немања Николић. Нажалост, он још увек није у најсјајнијој физичкој спреми, јер у Новом Саду није играо у последње време. Знамо које су његове могућности и каквим потенцијалом располаже, па чинимо све да се што пре физички спреми и заузме место у нападу. Он је за нас капитално појачање, јер нисмо уз могућности да, као неки други клубови, доводимо скупе фудбалере.


Мијат се опоравља

Када разговарамо с Владимиром Гаћиновићем некако је најнормалније да се дотакнемо и његовог сина Мијата, сада професионалца у Ајнтрахту из Франкфурта и репрезентативцу Србије.

- Поново је Мијат имао проблем с примицачем и сада се опоравља. Против Дизелдорфа је планиран да буде у тиму, али чисто као подршка саиграчима, не верујем да ће играти. Тренер не жели ништа да ризикује, јер за неколико дана Ајнтрахт игра утакмицу Купа Немачке с Лајпцигом, а тада ће бити много битније да га има међу играчима на које може да рачуна. Ту су и утакмице у Лиги Европе, а онда и бараж с репрезентацијом Србије. Нико не жели да ризикује па да Мијат   дуже време буде одсутан с терена – казао је старији Гаћиновић


Колико играча је дошло у Турску?

- На почетку рада било је присутно чак 43 фудбалера, што ми се никада у каријери раније није догодило. Наравно, скратили смо тај списак и у Анталију је дошло 27 њих, уз још тројицу голмана. Заказали смо укупно седам сусрета, а последња провера против једне кинеске екипе биће нам практично генерална проба пред почетак пролећног дела сезоне.

С каквим амбицијама екипа дочекују наставак Суперлиге?

- Једна од основних жеља, али никако приоритетни циљ, била нам је да се пласирамо међу првих осам и уђемо у плеј-оф. Уз то, желимо да играмо нападачки фудбал и да промовишемо младе играче, јер наш клуб живи од њихове продаје. Наравно, циљ нам је да у догледно време поново заиграмо у европској конкуренцији, као пре годину и по дана. Имамо групу младића који су јесенас били редовни стартери, попут Шормаза, Видаковића, Дунђерског, голмана Дубљанића и Докића, Бајића, Иванчевића и да не ређам више. Играчи рођени 1994. и 1995. године код нас су већ искусни и на нама је да неког од  њих изведемо на парви пут. То је дуготрајни процес, након којег неки успеју, а неки и одустану од даљег играња.

Ко је напустио клуб?

- У Мађарску је отишао Обрадовић, уз Оташевића један од најстаријих првотимца, па су нам почетне утакмице веома важне, како би уиграли линије тима до старта првенства. У том периоду имамо веома тежак распоред, у првом колу нам долази Раднички из Ниша, па гостујемо Вождовцу, играмо с Војводином и Јавором, тако да нам заиста неће бити лако.

Какав је ваш генерални утисак о досадашњем делу припрема?

- Пријатељске утакмице су једно, а такмичарске нешто сасвим друго. Прошли пут смо на припремама имали скор од девет победа и два ремија, а када је лига почела нисмо били сјајни и заређали смо с поразима. Сада се надам да неће бити више повреда, као ни да нам нико више неће отићи и да ћемо моћи несметано да радимо и кренемо у остваривање планова – поручио је  Владимир Гаћиновић.

А. Предојевић

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести