Вулетић: Суд је признао да је ненадлежан

Управни суд у Београду донео је одлуку везану за спорну титулу Фудбалског клуба Црвена звезде из сезоне 1945/1946, од пре 75 година и одбацио тужбу Партизана.
ФК Партизан/Владимир Вулетић
Фото: ФК Партизан/Владимир Вулетић

Како је објавио портал хотспорт.рс, веће које су чинили Биљана Тамбуровски Божовић као председница већа, Зорица Китановић и Никола Китаровић, одбацио је тужбу Партизана на првобитну одлуку евидентирања Звезде као шампиона, а стигао је одговор и Владимира Вулетића потпредседника ФК Партизан.

– Партизан је, свестан одговарајућих процесних недоумица у вези са надлежношћу суда, отпослао тужбе Управном и Првом основном суду у Београду. Одбацивањем (а не одбијањем!) тужбе од стране Управног суда, овај се суд очигледно огласио ненадлежним. Процес пред Правним основним судом наставља да тече. Не може се, међутим, у држави у којој се против једног Алфа доктора не поступа по подигнутој оптужници, у којој се једном клубу опрашта 17 мил. евра банкарског дуга а постројава му се Гарда Војске Србије, очекивати другачије поступање одавно згажених правосудних органа. Исти човек, Драган Милошевић, истовремено је председник Надзорног одбора Црвене звезде и поступајући судија у стечајном поступку Агро банке, сада и судија Апелационог суда, аутор захтева Звезде за признањем ове непостојеће титуле, који је као и члан Комисије за правна питања одлучивао о свом захтеву – истакао је Вулетић.

‪Потпредседник црно-белих истиче да неће одустати од битке.

„ФК Партизан од своје правне битке неће одустати чак ни по цену обраћања Уставном суду Републике Србије а, уколико устреба, и међународним релевантним институцијама. Dum spiro, spero. Док живим, надам се. Мрак је пред зору најгушћи. Пред зору се мрзне – закључак је Владимира Вулетића.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести