Суперлига: Заслужен тријумф Сланобараца у Суботици

Буквално у првом минуту игре Спартак је имао шансу преко Милана Марчића, који је са 17 метара оштро шутирао, али преко гола.
Linglong Superliga/Superliga
Фото: Суперлига

Гости су одговорили четири минута касније, када је Кнежевић центрирао до Милана Миросављева, који је главом послао лопту ка мрежи, а Дујмовић ју је избацио у корнер.

У 15. минуту Синиша Бабић је добро циљао, али је голман “плавих голубова” Дујмовић поново добро интрвенисао и избацио лопту у поље. А онда је уследио шок на Градском стадиону: Ковачевић је прошао по левој страни, узпослио искусног Бабића, а овај је из трка је послао лопту иза леђа Спартаковог чувара мреже и гости су повели.

Само три минута касније, домаћин је извео брзу акцију преко Туфегџића, који је идеално центрирао до Немање Николића, који је матирао голмана Петрића за изједначење. После датог гола, Спартак је могао да стигне и до вођства у 30. минуту, када је Шумура добро шутирао, али је лопта закачила неког из одбране Пролетера и отишла у корнер.

У другом делу игре, обе екипе кренуле су агресивније и у 48. минуту Новосађани су имали одличну прилику. Милосављев је добро шутирао, а голман Спартака крајњим напором избацио лопту у корнер. Пар минута касније, Туфегџић је поново упослио Николића, али је овај шутирао преко гола.

Лепу комбинацију у 72. минуту извели су гости преко Бабића и Којића, а њен егзекутор био је Огњен Митровић, који је поново госте довео у вођство. После тог гола Новосађани су заиграли још боље, а  Спартак је морао да крене на све или ништа. Николић је, уз интервенцију голмана Петрића, најпре погодио пречку, а онда је нападач суботичке екипе у 82. минуту, после центаршута Денковића, упутио лопту преко гола. Пролетер се умешно бранио у финишу, покушао из контре у 90. минуту да овери победу преко Живојиновића, и на крају је стигао до заслужене победе.

С. Стојиљковић

Спартак - Пролетер 1:2 (1:1)

СУБОТИЦА: Градски стадион, играно без гледалаца, судија: Анђеловски (Качарево). Стрелци: Николић у 22. за Спартак, а Бабић у 19. и Митровић у 72. минуту за Пролетер. Жути картон: Текијашки (Спартак).

СПАРТАК: Дујмовић 7, Шумура 7 (Видаковић 6,5), Текијашки 6,5, Срећковић 6,5 (Денковић 6,5), Милошевић 7, Дунђерски 7, Николић 7,5, Савковић 6,5, Туфегџић 7, Марчић 6,5, Видовић 6,5.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Митровић 8 (Живојиновић 6,5), Пејић 7, Миросављев 7, Ковачевић 7, Леандро 7, Јоковић 6,5 (Бацановић 6,5), Милошевић 7, Бабић 8 (Илић 6,5), Којић 7, Кнежевић 7 (Весић 6,5).

Линглонг Суперлига Србије – 8. Коло  

СУБОТИЦА: Спартак - Пролетер 1:2 (1:1)

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар- Инђија 1:0 (1:0)

БЕОГРАД: Рад - Јавор 1:0 (0:0)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести