"Златне лопте" Михајловићу и Тадићу, овације за Синишу

БЕОГРАД: Тренеру Болоње Синиши Михајловићу и капитену Ајакса уручене су вечерас "Златне лопте" Фудбалског савеза Србије за најбоље у 2019. године.
mihajlovic, tadic, slovic, fonet
Фото: FoNet

На свечаности поводом 100 година Савеза у Народном позоришту, Михајловић, који се тренутно лечи од леукемије, али је ипак допутовао у Београд да прими награду, доживео је громогласне овације.

Тадић је добио другу "Златну лопту" у каријери, након што је био најбољи и 2017. године.

Први пут додељена је "Златна лопта" у женској конкуренцији, а добитник је фудбалерка Спартака Виолета Словић.

Фото: FoNet

На свечаности је присуствовао први човек УЕФА Александар Чеферин, премијерка Ана Брнабић, министри Небојша Стефановић и Вања Удовичић, као и бројне легенде српског фудбала.

Фото: FoNet
Фото: FoNet

Михајловић: Највеће признање, дали сте ми велику снагу

Најбољи тренер Србије за 2019. годину Синиша Михајловић изјавио је вечерас да му је "Златна лопта" ФСС једно од најдражих признања у каријери и захвалио свима на подршци током лечења од леукемије.

"Обећао сам да нећу да плачем, али хвала вам од срца и желим да изразим велику захвалноат за ову почаст. Бити најбољи тренер Србије, бити изабран од мојих људи, од Срба, ништа нема већу важност. Највеће је то признање за мене, уз титулу са Звездом у Барију и место селектора Србије", рекао је Михајловић у емотивном обраћању на свечаности ФСС у Народном позоришту.

Фото: FoNet

Он је честитао јубилеј Савезу, тачно 100 година од оснивања.

"Хвала свим људима који су ми показали љубав док сам био у болници, свима, дали сте ми велику снагу. Без вас би било много теже. То вам никад нећу заборавити. Живим 30 година у Италији, али увек сам био Србин и надам се да вас нисам разочарао. Представљао сам Србију увек најбоље што знам, са мојим добрим и лошим странама".

Честитао бих и мом брату и куму Дејану Станковићу што је постао тренер Звезде.

"То је велика ствар. Драго ми је што видим много пријатеља овде, хвала свима, од председника, са којим сам се чуо, па све до оваквих легенди. Убеђен сам да ћемо успети да се квалификујемо на ЕУРО, са играчима као што је Тадић имамо велике шансе", поручио је Михајловић.

Тадић: Да преузмемо одговорност и одемо на ЕУРО

Најбољи фудбалер Србије Душан Тадић изјавио је данас да ће екипа учинити све да се после 20 година пласира на ЕУРО.

"Имамо добру шансу, неће бити лако, али морамо да преузмемо одговорност и надам се да ћемо отићи", рекао је Тадић новинарима после свечаности у Народном позоришту у Београду.

Фото: FoNet

Такође, пожелео је да понови освоји титулу с холандским Ајаксом.

"Прошле сезоне смо имали посебну енергију, људи широм света препознали су наш рад и потенцијал. Волео бих да се понови", рекао је капитен холандског шампиона.

Он је истакао да је привилегија што је други пут у каријери добио Златну лопту, а посебно што је овај пут био у друштву са Синишом Михајловићем.

"Драго ми је због њега и награде коју је добио, сјајан је тренер и човек. Имао је емотиван говор, али велика је част била радити с њим и драго ми је што сам га видео", поручио је Тадић.

Кокеза: Фудбалски ДНК нас чини посебним

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза изјавио је вечерас да су првих 100 година савеза јубилеј вредан поштовања и поручио да је таленат оно што српске фудбалере чини посебнима у свету фудбала.

"Иза нас је 100 дугих година, неколико држава и јубилеј вредан поштовања, генерације оних који су писали историју, које памтимо и славимо. Много је оних који су дали фудбалу магију, игри која нас враћа у прошлост да бисмо уживали у садашњости и будућности", рекао је Кокеза на свечаности ФСС-а у Народном позоришту у Београду.

Фото: FoNet

Како је навео, било је то непоновљиво путовање кроз време, вредно живљења сваком коме је фудбал била страст.

"Некада Југославија, данас Србија, али фудбалски ДНК је остао јединствен - балканаки таленат. То је оно што нас чини посебним. Поносимо се прошлошћу, али желимо бољу будућност. Само таленат није довољан", истакао је Кокеза.

Он је још једном најавио капитална улагања у Национални стадион и шест нових стадиона ширлм Србије.

"Желимо да фудбалску Европу доведемо у Србију и створимо нове асове", закључио је Кокеза.

Фото: FoNet

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести