Звезда открива споменик Рајку Митићу испред стадиона

БЕОГРАД: Споменик легендарном фудбалеру Црвене звезде Рајку Митићу свечано ће бити откривен у суботу уочи утакмице против Рада у 17. колу Суперлиге Србије.

Испред западне трибине стадиона Црвене звезде, који носи име баш по Рајку Митићу, од 14.45 биће организована специјална церемонија, уз бројне госте, пријатеље, легенде клуба, спортисте и навијаче црвено-белих.

"Рајко Митић рођен је 19. новембра 1922. године, па је и ова свечаност заказана дан пред овај црвени датум у Звездином календару, а на дан утакмице са Радом, како би сви навијачи који желе да присуствују то могли да учине. Захваљујући свом раду, посвећеношћу и људскошћу којом је зрачио, био је омиљен у свим круговима, а свакако један од симбола Црвене звезде и човек по којем су спонтано одређена правила понашања свих који у срцу носе црвено-беле боје. Рајко је задужио Црвену звезду, а Црвена звезда ће се увек трудити да име његово име буде истакнуто и видљиво. Рајко је то заслужио", објављено је на сајту клуба.

Рајко Митић је за најтрофејнији српски клуб у коме се прославио и стекао статус прве Звездине звезде одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола.

Децембра 2014. године, Скупштина клуба донела је одлуку да стадион Црвене звезде понесе име прве Звездине звезде и једне од највећих легенди клуба Рајка Митића.

Утакмица између Црвене звезде и Рада игра се у суботу од 18 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести