Звезда ремизирала са Јавором између два европска меча

Фудбалери Црвене звезде нису успели да савладају Јавор, а кривац за то је сјајни голман Ивањичана који је одбранио неколико шутева и зауставио једнаестерац.
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Али, и без тога, храбра екипа из југозападне Србије заслужила је бод јер није паркирала аутобус пред својим шеснаестерцем већ су се јуначки испрсила.

Ивањичани нису респектовали противника и за кратко време пар пута су запретили. Били су храбри, изашли високо, гурали лопту унапред, играли фудбал. Црвена звезда је била затечена па није, бар на почетку, умела да одговори. Више лопту у поседу имала је екипа Дејана Станковића, али није била опасна. Доста простора било је за Ивањичане и они су то умели да искористе. Јавор је боље комбиновао, био конкретнији. Временом Црвена звезда је преузела иницијативу и притискала Ивањичане. Прву велику прилику имали су тек у 38. минуту када је Иванић шутирао са пет метара, а Лазовић одбранио.

У другом полувремену Црвена звезда је играла у знатно озбиљнијем саставу, али то није одмах донело бољитак. Није било уиграних акција, употребљивих пасова, великих шанси. Ивањичани су добро стајали на терену и отклањали сваку опасност. Тек шут Бена са дистанце било је све што су Београђани урадили у уводу наставка. Иницијатива, ипак, умало да се исплати, у 60. минуту, али је Иванић промашио једанаестерац; односно његов шут зауставио је Лазовић. Свему је претходио фаул над Катаијем у казненом простору. Заиграла је потом Црвена звезда са двојицом нападача, уласком Павкова и бацила све на офанзиву. Катаи је имао велику прилику у 70. минуту, али је Лазовић одбранио. Голман Јавора био је апсолутни херој и нешто касније када је сјајно зауставио шут главом Павкова.

Високи нападач црвено-белих промашио је и последњу прилику и остало је 0:0.

И. Лазаревић 

Црвена звездаЈавор Матис 0:0

БЕОГРАД: стадион “Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Чоловић (Рашка). Жути картон: Гобељић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гобељић 6, Ераковић 6, Панков 6, Радуловић 6,5 (Родић 6,5), Петровић 6, Спиридоновић 6 (Фалћинели 6), Николић 6,5, Иванић 6,5 (Павков 6), Гаврић 6 (Катаи 6,5), Бен 6,5 (Вукановић 6).

ЈАВОР: Лазовић 7, Јевтић 6, Павишић 6, Оташевић 6, Јевремовић 6,5 (Младеновић), Маричић 6, Пишчевић 6,5, Звеканов 6, Шћепановић 6 (Радивојевић), Илић 6 (Танко 6), Луковић 6,5 (Севић).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести