Ивана Јандрић: Желим више од бронзе

Пред српским самбистима налази се нови изазов - Европско првенство, које ће се од петка до 17. маја одржати у Загребу. Очекује се учешће око 400 такмичара из 35 земаља, а међу нашим такмичарима

у борилачкој вештини - самоодбрана без оружја налази се 21-годишња Новосађанка Ивана Јандрић, која ће се такмичити у категорији до 68 килограма. Пред њом је велики изазов имајући у виду да је пре годину дана на ЕП у Румунији освојила бронзану медаљу.

* Шта очекујете од шампионата у Хрватској?

- У најмању руку да поновим успех, а то значи да бар дођем до бронзане медаље. Више од четири месеца се припремам за ово такмичење, последња два дана сам спустила интезитет тренинга и очекујем да ће врхунац моје форме да буде баш у време ЕП у Загребу. Ово ће бити уједно и одлична генерална проба пред Европске игре у Азербејyану на коме ће бити једини представник Србије - рекла је самбо репрезентативка Србије и студент друге године журналистике на Филозофском факултету у Новом Саду Ивана Јандрић.

* Зрачите оптимизмом?

- Заиста сам оптимиста. Богато такмичарско искуство ми говори да сам на добром путу, уз то и веома добро познајем супарнице.

* Значи, у питању је оптимизам с покрићем?

- Незахвално је у спорту бавити се прогнозама, али могу да кажем да сам прилично сигурна у свој наступ. Познајем ривалке у мојој категорији до 68 килограма и циљ ми је да поновим прошлогодишњи успех, да сигнем до медаље. Наравно, жеља је да сваки следећи корак буде што успешнији и самим тим да одличје буде што сјајније. Много тога сам подредила ЕП, фокусирала сам се на њега у потпуности и нестрпљиво чекам прве борбе - истакла је Ивана Јандрић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести