Аба лига: Будућност боља од Партизана

Кошаркаши Будућности славили су победу у дербију над Партизаном, после неизвесне завршнице, иако су већи део меча провели у резултатском заостатку.
Novica Velickovic
Фото: Новица Величковић, фото: АБА

Можда и уз малу помоћ судија, Подгоричани су забележили седму победу у осам кола регионалног такмичења.

Партизан је боље почео меч, држао контролу над резултатом, али су пре свега одбране биле доре на обе стране па није било пуно поена. Тек тројком Пејџа су се Београђани “одлепили” (17:11), па су прву деони меча решили у своју корист. Већ у прва два минута наставка Ивановић је погодио неколико везаних акција и изједначио (19:19), а уследио је период изједначене игре све док поенима Јанковића гости поново повели. Црно-бели су били бољи, иако су умели понекад почетнички да погреше, са звуком сирене за крај друге четвртине погодио је Гордић за осам поена вишка на великом одмору (37:29).

Почетак треће четвртине протекао је у конфузијина терену уз гомилу грешака, али су се боље снашли Подгоричани, мало помало топили заостатак, те успели да се резултатски врате до изједначења (46:46). У самој завршници, судије су направиле пометњу из које је Тринкијери зарадио техничку грешку, али је ипак његов тим у последњих десет минута унео поен предности.

После више од четири минута последњег дела сусрета, резултат је био 2:2. Оба тима су доста промашивала, а егал је био на снази све до тројке Ивановића за вођство Будућности (58:55), али је у претпоследњем минуту Јарамаз уписао своје прве поене (тројка) за изједначење на 60:60. Ивановић је поново био централна фигура домећег тима, свега 28 секунди пре краја ухватио је офанзивни скок, после свог промашаја, те довео Будућност у вођство 62:60, а тајм-аут је узео Тринкијери.

У последњој акцији, Партизан је евидентно оштећен, у акцији из аута, досуђен је наивно прекршај у нападу (Пејџ је иначе погодио тројку која није призната), плануо је Тринкијери, добио другу техничку и морао да напусти салу. Тада је домаћин имао све у својим рукама, Бемфорт је био сигуран са линије слободних бацања и обезбедио победу свом тиму.

М. Р.

БудућностПартизан 65:60 (12:19, 17:18, 22:15, 15:8)

ПОДГОРИЦА: Хала “Морача”, гледалаца: 5.280, судије: Пукл, Јавор, Недовић.

БУДУЋНОСТ: Кобс 14, Ивановић 12, Бемфорт 8, Шеховић 2, Мартин 12, Илић 4, Николић, Клипатрик, Божић, Поповић 3, Мајерс 6, Николић 4.

ПАРТИЗАН: Волден 2, Загорац 7, Пејџ 5, Гордић 6, Јарамаз 3, Милетић 4, Величковић 11, Бирчевић, Јанковић 6, Томас 8, Пејнерс, Мозли 8.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести