Четврта утакмица финала АБА лиге Будућност - Црвена звезда: Крај или продужетак серије

Четврта утакмица финала плеј-офа АБА лиге између Будућности и Црвене звезде игра се сутра од 19 часова у Подгорици.
zvezda buducnost, fonet
Фото: Momenat s druge utakmice između Zvezde i Budućnosti, foto: FoNet

У трећем дуелу у среду увече у “Морачи” Будућност је славила после великог прокрета са 80:72 и смањила резултат у победама (1:2).

У паклној атмосфери “црвено - бели” су се  само у првом делу меча добро носили са Подгоричанима, а у наставку Звезду никако није хтео шут. Београђани су постигли су само 22 поена.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић оценио је да је узрок пораза његове екипе од Будућности недостатак концентрације у веома тешким условима за игру.

„Контролисали смо меч у првих 20 минута. Играли смо онако како смо се договорили. На полувремену смо се договорили да играмо још  снажније и квалитетније. А испало је наопако, као да сам им рекао да играју најгоре могуће“, рекао је Томић.

„Ништа нисмо одиграли у нападу, а у одбрани је недостајала концентрација. Трећа четвртина је била кључна и зато смо изгубили.“

Он је казао да његова екипа мора што боље да се спреми за нови меч. 


Јавор предводи судијску тројку

АБА лига одредила је судије за четврти меч финалне серије између Будућности и Црвене звезде. Судијску тројку у Подгорици предводиће Словенац Дамир Јавор, а друштво ће му правити сународник Сашо Петек и Србин Урош Николић.


„Концентрација ће бити кључна. На оваквом терену и у оваквим условима, ако немаш концентрацију, не можеш да одиграш квалитетно“,  објашњава тренер Звезде.

На питање новинара да ли је Стратос Перпероглу недостајао његовом тиму, Томић је казао да мора да се игра без онога кога нема.

Тренер кошаркаша Будућности Јасмин Репеша је истакао да су његови играчи играли одлично у другом полувремену, а да ће и у четвртој утакмици покушати да играју у истом ритму.

„Честитао сам момцима на истрајности, није било лако после пет узастопних пораза од Звезде одиграти тако. Мислим да је добра одбрана у другом делу донела победу“, рекао је Репеша новинарима после утакмице.

„Рецепт не би много мењао, али питање је како ћемо отворити меч. У сваком случају сада је предност на нашој страни.“ 

Репеша је истакао и то да су многе утакмице његове екипе биле сличне, али да се утакмице могу добијати само правим приступом.

„Ишли смо корак по корак градили победу. Тешко да овакви мечеви могу да се реше у првих пет минута“, рекао је Репеша.

„Сада више нема непознаница, неке ситуације, као што је она са три спољна играча и Фајеом на петици, морамо боље да препознајемо и кажњавамо... Али сви се познајемо, да ли ће неко искочити, као Риверс у првом делу, видећемо.

Четврти меч финала АБА лиге сусрет између Будућности и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати у дворани "Морача" у Подгорици.

С. Р. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести