Човић: Води се кампања против Звезде, Савић лично зове клубове из Евролиге

БЕОГРАД: Води се кампања против нас и то није теорија завере, то је проверена информација. Конкретно, то је радио Зоран Савић (спортски директор Партизана, прим. аут). Звао је Валенсију, Басконију, менаџмент Евролиге, да ли ће признати то или не, али ако не признају, лажу, изјавио је данас председник КК Црвена звезда Небојша Човић.
s
Фото: Youtube Printscreen

Човић је у ванредном обраћању медијима, а након дефинитивне одлуке Евролиге и Суда за спортску арбитражу, да Факундо Кампацо не може да буде регистрован до 1. марта истакао да је крајњи циљ да се прикаже како Звезда лоше функционише и лиценца додели неком другом.

"За малог Топића је одмах ујутру звао Дијега из Евролиге да пита како је био "скинут" на утакмици Валенсија - Звезда, а дете није ушло ни минут. Онда је звао АБА лигу, Милију Војиновића да му прети каква је регистрација, па се чак и Драган Бокан интересовао за све то у АБА лиги", рекао је Човић. Чему та кампања против Звезде? Шта то ми радимо осим што смо први годинама и што имамо систем, упитао је први човек црвено-белих.

"Што се тиче финансијског фер-плеја. Па 99 одсто клубова дугује новац. Зар нису Барселона и Реал пријавили губитак преко 240 милиона? Ми то немамо. Ми сад не дугујемо ништа и једини смо клуб који је то успео. Да ли ћемо то наставити, видећемо јер морамо да измиримо и друге обавезе. Што се тиче ових декларација вероватно је и Партизан између осталог. Знате када је у овој земљи било тужакање. Идеш да пријављујеш клуб из истог града у Евролигу. Препустићу вашој машти да сами смислите назив за такве људе", нагласио је Човић.

Ми смо клуб који има своју репутацију и која је са простора где је кошарка направила велике доприносе. Стално се прича да држава даје паре, а кошарке нема на врхунском нивоу, ако држава не помаже, додао је Човић.

"Кошарка није комерцијални спорт, колико знам паре за Звезду и Партизан су много мање од само једног фудбалског стадиона. Са 31.12.2022. године, Звезда је имала просек по сезони од државе скоро два и по милиона евра за 11 и по сезона од 2011/12, па надаље. Држава просечно учествује са 37 посто и за то време ми имамо 20 трофеја. Било би добро да овај проценат буде линеаран са процентом присуства домаћих играча и то што нас стално стављате у исти кош да имамо много странаца, ми немамо девет", нагласио је Човић. Ми смо имали договорен трансфер Полонаре, спречили су га, жеља им је била да Кампацо оде после ове казне, али нису успели, јасан је Човић.

"Направили смо грешку, сносимо последице исте, сматрамо да је прекомерна. Шта они кажу за утакмицу са Барселоном? Прво ништа, па су признали грешку, па је судија кажњен четири утакмице и то није први пут да се то ради ове сезоне у Евролиги. Знате ко је направио јуниорски турнир Евролиге, па ја са Жордијем Бартомеуом и Владом Станковићем. Знам да у Србији смета успех, још кад се директно говори. И сад, што више сметамо, удараћемо још јаче. Следећа станица је Куп Србије где ће пробати да нас покраду, као што је Савић радио прошле године, претио судијској комисији и осталима, јурио их по трибинама по Нишу. Немам ништа против Ниша, али тај град није функционалан за оно што нас чека. Да је ово озбиљан Савез, то би било у Арени. Ту имамо безбедне услове за финале и све друго, па да би куп био празник кошарке, а не намиривање за неке који "кмече", поручио је Човић.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести