Изборна скупштина КК Војводина: Кузмановић председник, Радановић директор

Председник Управног одбора Кошаркашког клуба Војводина је проф. др Богдан Кузмановић, потпредседник Радомир Јованчевић, а  директор је Мићо Радановић, одлука је делегата Скупштине овог спортског колектива.
e
Фото: pixabay.com

И претходни сазив Скупштине изненадили су одлични резултати екипе, али дошло се до нивоа да Војводина није могла успешно да функционише на досадашњи начин и са лимитираним буџетом, па је уприличена изборна скупштина. На њој, јуче у амфитеатру Спенса, изабрани су чланови и осталих клупских тела. Поред Кузмановића и Јованчевића у Управном одбору су  и Светислав Тричковић, Бојан Радојевић и Милан Влаисављевић.

Председник Скупштине је адвокат Александар Ћирић, а у Надзорном одбору су Предраг Богавац, Томислав Мимица и Небојша Дракулић. Адвокат Радомир Јованчевић, који је водио клуб претходних 13 година, изабран је за лице за представљање и заступање клуба. Са скупштине је поручено да ће приоритетни задатак новоизабраног руководства бити хитно проналажење генералног спонзора, као и неколико мањих, како би се поправила финансијска ситуација у клубу, као и да му се помогне кроз набавку опреме и кроз обезбеђење смештаја и исхране за играче.

- Желимо да у свим аспектима подигнемо клуб на виши ниво, како играчки тако и организационо. У блиској будућности покушаћемо да Војводину уведемо у АБА  2 лигу – рекао је директор клуба Мићо Радановић.

Председник Управног одбора Богдан Кузмановић подсетио је да КК Војводина ове године обележава седам десенија постојања, те се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу  и градским структурама које су, како је напоменуо, стале иза клуба. - Војводина је претходних година преживљавала уз минимум средстава, али је и поред тога успела да избори пласамн у КЛС, минуле сезоне и у Суперлигу. Сада је ситуација много захтевнија и изискује другачији систем финансирања. Покушаћемо да створимо услове да клуб јача и играчки и у сваком  другом погледу, а за то постоји добра основа, тим састављен од младих и талентованих играча. Генерално, кошарка у Новом саду има велики потенцијал, а ми желимо да вратимо клубу некадашњи сјај – рекао је Кузмановић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести