КК Црвена Звезда добила од државе 26 милиона евра а Партизан 24,4

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да кошаркашки клубови Црвена Звезда и Партизан дугују за порез скоро 750 милиона динара.
sinisa mali
Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

Након што је председник Србије Александар Вучић недавно позвао клубове да измире своје дугове држави, Мали је данас изнео податке да КК Црвена Звезда има дуг за порез од 96,6 милиона динара на данашњи дан, а КК Партизан 649,7 милиона динара.

"То је скоро 750 милиона динара", истакао је Мали за ТВ Пинк и додао да је за тај новац могло нешто да се изгради за грађане.

Нагласио је да су ти клубови од 2012. до 2022. добили велику помоћ од државе, државних институција, локалних самоуправа и државних предузећа: КК Црвена Звезда 26 милиона евра, а КК Партизан 24,4 милиона евра у шта је укључен и спонзорски уговор од 8,9 милиона евра са НИС-ом.

Мали је рекао да је урађена детаљна анализа пословања фудбалских и кошаркашких клубова Црвена Звезда и Партизан и да је проблем дугова наслеђен проблем.

Додао је да су ти клубови у репрограму и покушавају да врате дуг, али да су се они из године у године само гомилали.

"Али, није то само проблем новца већ и навика. Можете држави да дугујете колико хоћете, а када имате потребу за помоћ, држава мора одмах да помогне. Порез је свето писмо", рекао је Мали.

Каже да је држава могла током кризе да помогне толико привреди и грађанима само из пореза.

Позвао је грађане да увек узму фискални рачун, јер ако то не учине сами себи наносе штету и додао да државе све финансира из пореза.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести