КЛС: Напредак упоран, Војводина боља

НОВИ САД: Вој­во­ди­на је у ме­чу 14. ко­ла КЛС, уба­ци­ла 15 трој­ки  уз од­ли­чан проценат шу­та од 50 од­сто (15/30), али је и по­ред то­га до три ми­ну­та пред крај стрепе­ла за ко­на­чан ис­ход.
k
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Вр­ло до­бри Алек­син­ча­ни су ду­го “ди­са­ли за врат” Но­во­са­ђа­ни­ма, али су иза­бра­ни­ци Ми­ро­сла­ва Ни­ко­ли­ћа ус­пе­ли да упи­шу 11. три­јумф .

До­ма­ћи су од­лич­но по­че­ли, по­ве­ли 8:0, те упи­са­ли пет трој­ки у пр­вој де­о­ни­ци у којој су има­ли и 13 по­е­на пред­но­сти.

На­ста­ви­ли су цр­ве­но – бе­ли да реше­та­ју кош гости­ју,  уз од­лич­не на­па­дач­ке ро­ле Бе­сла­ћа и Зари­ћа. 

Има­ла је Вој­во­ди­на у не­ко­ли­ко на­вра­та мак­си­мал­них 17 по­е­на пред­но­сти, а на по­лу­вре­ме­ну 14, уз изузетно много постигнутих поена (59:45).

Ипак, у дру­гом де­лу Алек­син­ча­ни су по­че­ли да то­пе пред­ност до­ма­ћих, сти­гав­ши на за­о­ста­так од 7 по­е­на.

Уз  про­ма­ша­је, до­дат­ни про­блем за Вој­во­ди­ну био је че­твр­ти фаул рас­по­ло­же­ног Бе­сла­ћа.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У по­след­њој де­о­ни­ци, го­сти су у јед­ном тре­нут­ку сма­њи­ли на ми­нус 5 (80:75) и на ви­ди­ку је би­ла не­из­ве­сна за­вр­шни­ца.

Да та­ко не бу­де, по­ста­рао се се­ри­јом по­е­на цен­тар Воше Ни­ко­ла Га­ће­ша, а све ди­ле­ме су реше­не на­кон трој­ке За­ри­ћа, по­том и Бе­сла­ћа већ у на­ред­ном на­па­ду. Нешто ма­ње од три ми­ну­та до кра­ја, би­ло је ја­сно да го­сти не мо­гу до пре­о­кре­та.

На­ред­ну утак­ми­цу Вој­во­ди­на игра на Спен­су већ у сре­ду 23. децембра, про­тив Злати­бо­ра из Чајетине, ди­рект­ног кон­ку­рен­та за нај­ви­ши пла­сман.

Вој­во­ди­на – На­пре­дак ЈКП 99:89 (30:19, 29:26, 18:23, 22:21)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести