КЛС: Војвођански дерби припао Суботичанима

СУБОТИЦА: Кошаркаши Војводине поражени су од Спартака у Суботици, у војвођанском дербију 10. кола Кошаркашке лиге Србије (КЛС).
v
Фото: KK Spartak

Црвено-бели су спорије почели, онда стекли плус девет крајем треће четвртине, да би у последњих 10 минута одиграли испод нивоа и забележили неуспех. Војводина је сада на скору 7-3, док је Спартак на осам победа и два пораза.

Знало се и пре почетка утакмице да Новосађане учекује изузетно захтеван дуел против ривала који се налази у врло доброј форми и који је пред својим навијачима тежио да настави низ од две узастопне победе. У складу са тим Спартак је и играо на почетку сусрета. Одлична одбрана Суботичана омогућила им је да комфорније играју у нападу, а у уводним минутима на тој страни терена истакао се Прља, после чијих поена је домаћи тим повео 10:6. Није Војводина успела до краја првог квартала да пронађе течну игру у офанзиви, али је и поред тога заостајала тек четири поена после тог дела игре.

 Пробудили су се потом нападачки и једни и други. Иако је екипа Оливера Костића водила почетком друге деонице, црвено-бели су серијом 6:0 поравнали резултат, а онда и преокренули после коша Пешаковића. До краја полувремена играли се равноправно, али су Суботичани нешто задовољнији отишли на велики одмор, с обзиром на то да су водили 39:38, што је резултат који је гарантовао узбудљив и неизвестан наставак сусрета.

Упркос томе што је Спартак боље отворио старт трећег квартала и повео 44:40, од тог момента уследио је велики налет Војводине. Серијом 13:2 гостујућег тима, у којој се посебно истакао Беслаћ, црвено-бели повели су 53:46 и тада се чинило да су на добром путу да остваре пету победу заредом у домаћем шампионату.

У последњих 10 минута виђена је резултатска клацкалица. Суботичани су врхунском дефанзивом успорили напад Новосађана, који су поново имали проблема да дођу до коша ривала. Сустизао је Спартак полако гостујућу екипу, да би уласком Николсона и Хардија домаћи вратили вођство четири и по минута пре краја. Погодио је након тога Гаћеша тројку за предност од пола коша Војводине, али се испоставило да гости после тога дуго више неће постићи поене. То је Спартак искористио преко Хардија, човека одлуке, који је био прецизан са дистанце за плус шест своје екипе минут до краја, након чега Новосађани нису успели да се врате.

В. М. Петровић

Спартак – Војводина 84:74 (17:13, 22:25, 20:25, 25:11)

СУБОТИЦА: Хала спортова „Дудова шума“, гледалаца: 600, судије: Глишић (Београд), Милорадовић (Београд), Петковић (Шабац).

СПАРТАК: Харди 22, Прља 13, Даниловић 11, Соколовић 9, Барна 2, Југовић 7, Илкић 2, Додић, Шаренац, Николсон 12, Газибеговић, Опоку 6.

ВОЈВОДИНА: Бањац 10, Беслаћ 26, Пешаковић 6, Чампара 4, Јововић 3, Недељков 4, Љубичић 8, Гаћеша 11, Заграђанин, Шајин, Живковић, Ристановић 2.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести