Кокошков: Не сматрам себе европским тренером, већ из НБА

ФИНИКС: Српски кошаркашки стручњак Игор Кокошков на представљању у Финиксу, као први тренер ван Северне Америке у НБА лиги, рекао је да себе не сматра европским тренером, већ из НБА.
Igor Kokoskov/EPA
Фото: EPA/Igor Kokoskov

"Не сматрам себе европским тренером, већ из НБА. Финикс је моја кућа, осећам га као породицу своју... Носим велику одговорност јер у случају неуспеха амерички медији рећи ће "Видите, они не могу да буду тренери у НБА", рекао је Кокошков који има амерички пасош.

Кокошков, рођен у Банатском Брестовцу, преузео је Финикс после најлошијег скора ове сезоне у НБА 21-61, а другог најлошијег у историји франшизе.

"Ствар је само у победама. Није битно да ли си страни или амерички тренер. Једино је важна завршница и како сте обавили посао. Имамо солидну основу за тим, појачаћемо се са неколико играча, град као Финикс заслужује да гледаје своје кошаркаше у плеј-офу и то желимо", закључио је стручњак који је репрезентацији Словеније донео европско злато прошле године у Истанбулу.

Кокошков је чак 18 сезона био помоћни тренер у најјачој лиги света у шест различитих тимова, међу којима су и Санси од 2008. до 2013. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести