Кошаркаши Звезде дочекују ЦСКА; Обрадовић: Огроман изазов

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде, након непланиране паузе због одлагања утакмице против Асвела у Лиону, сутра настављају такмичење у Евролиги утакмицом 5. кола против једног од фаворита за освајање титула - ЦСКА из Москве.
Davidovac Dejan/Mornar/MEDIA Pro
Фото: Mornar/MEDIA Pro/Dejan Davidovac

Црвено-бели су убедљивом победом против Морнара у дербију АБА лиге направили сјајну увертиру пред долазак руског великана, а тренер Саша Обрадовић поручује да његов тим очекује огроман изазов, што због квалитета ривала, што због чињенице да ће бити додатно мотивисан након пораза од Албе у Москви.

"С обзиром на квалитет који поседују на свим позицијама, оправдано су један од фаворита за освајање Евролиге ове сезоне. Главна претња нам стиже у бековима – Џејмсу и Клајбурн, док Милутинов и Шенгелија као изузетна појачања праве баланс са изузетно снажном унутрашњом и спољном линијом. То су најважније карике које треба да зауставимо. Ни друге играче ни случајно не треба потценити. Одиграли смо солидну утакмицу против Морнара, играмо сада ипак другачију Евролигашку утакмицу, 40 минута фокуса нам је потребно за изненађење", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Обрадовић је прокоментарисао и "нову реалност", односно чињеницу да се меч са тако јаким и атрактивним ривалом игра без публике, уз "шкрипу патика".

"Да су против Жалгириса били навијачи у хали, вероватно бисмо добили ту утакмицу, енергетски и на било који начин доносе много, иако некада могу да буду и “претња” у односу да се не сагори на терену. Утакмица са ЦСКА у некој ситуацији са навијачима би можда ишла другачијим током, али овако ми имамо положај неког "аутсајдера", екипе која вреба да скине фаворита. И што да не? Ако нам се укаже шанса треба је искористити", рекао је Обрадовић.

Звездин првотимац Дејан Давидовац, један од најбољих против Морнара, очекује тежак меч са московским "армејцима".

"Сви знамо о каквој се екипи ради, једном од најквалитенијих тимова у Европи. Долазе нам после пораза од Албе и верујем да ће бити додатно мотивисани, да не дозволе да упишу два пораза заредом. Због тога очекујем да енергетски буду на још вишем нивоу. На свакој позицији су изузетно јаки, Милутинов се вратио након короне и то ће уз све играче које знамо, бити још много јача екипа. Морамо да се окренемо нама, да се концентришемо на нашу игру. Против оваквих противника морамо заиста да будемо у фокусу свих 40 минута ако желимо да победимо", истакао је Давидовац.

Утакмица између Црвене звезде и ЦСКА игра се сутра од 20.45 у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести