Кузмић: Добро сам, за неколико недеља поново на терену

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић, после опоравка од тешке саобраћајне несреће, рекао да је да једва чека да се врати на терен.
ognjen kuzmic
Фото: Tanjug (KK Crvena zvezda)

Центар црвено-белих средином јула доживео саобраћајну несрећу у којој је задобио тешке повреде главе и грудног коша.

"Добро сам, хвала на питању. Опоравак је прошао добро, ја сам задовољан, сви у клубу су задовољни. Сада чекамо повратак на терен. Још увек нисам почео да тренирам са екипом, тек сам почео да се уводим. За неколико недеља ћу се прикључити тиму", рекао је Кузмић Танјугу.

На питање је да ли је узбуђен што се вратио у клуб у чијем дресу је одиграо најбољу сезону у каријери, Кузмић је одговорио:

"После свега, помислим колико је неописиво. Свакако, једва чекам да истрчим терен."

Кузмић је у периоду после несреће добио велику подршку јавности, али и навијача Црвене звезде.

"Кроз последња два месеца навијачи су ми пружили одличну подршку, што ми доста значи. Пре свега тога нисам био свестан, тек после свега тога постао свестан колика је то подршка. Свакако у новој сезони та подршка ће бити од великог значаја за све утакмице које будемо играли код куће", истако је Кузмић.

Бивши играч Реал Мадрида истакао је да клуб са Малог Калемегдана има добар тим, али да мора озбиљно да приступи сваком мечу у сваком такмичењу.

"Мислим да имамо одличну екипу, али свакако треба да се концентришемо на сваку утакмицу, да ништа не прричамо унапред. У сваком такмичењу, па и у Евролиги, желимо да будемо конкурентни. Имамо добру екипу, надам се да ће сезона проћи без повреда и да идемо из утакмцие у утакмицу. То је најпаметније што можемо да урадимо", рекао је он.

Актуелни регионални и српски шампион нову сезону почиње у четвртак наступом у Суперкупу АБА лиге, а у четврфиналу играће са екипом Приморске.

"Не знам да ли ћу путовати са тимом у Загреб, то чекам да стручни штаб одлучи", закључио је Кузмић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести