Марина Маљковић и Дајана Бутулија у Кикинди

Селекторку женске кошаркашке репрезентације Србије Марину Маљковић и прослављену репрезентативку Дајану Бутулија угостио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.
gosce s igracicama Kikinde
Фото: М. Митровић

У срдачној и пријатељској атмосфери, Лукач је честитао Бутулији на свему што је урадила на личном и спортком плану, али и на афирмацији Кикинде као града спорта и кошарке, из ког је и потекла. 

Уследио је сусрет с тренерима из скоро свих женских клубова, али и младим кошаркашицама ЖКК Кикинда. Била је то прилика да их Бутулија упозна са сјајном спорском идејом која, најкраће речено, за циљ има омасовљење женског спорта и у овом банатском граду.

- Ово је мој град, волим Кикинду. Овде сам одрасла и почела да се бавим спортом, а кошарк и даље играм. Са селекторком Марином Маљковић дуго сарађујем и драго ми је да је баш овде представљена моја иницијатива, која се односи на развој женског спорта. Желела сам да Кикинда прва добије ту шансу и да, с још неким градовима у Србији, буде центар женског спорта. Драго ми је и што су младе кошаркашице упознале селекторку наше женске репрезентације - казала је Бутулија.

Селекторка Марина Маљковић осврнула се на пројекат значајан за развијање женског спорта, подсетивши да је у Београду недавно, уз велику подршку Владе Србије, основан Институт за женски спорт.

- Радујем се што сам у Дајанином у родном граду, али и што градоначелник, његов тим и људи из спорта, разумеју колико је важно да се улаже у спорт. Моја жеља је да Кикинда буде озбиљан центар женског спорта. Желимо да са свим чиме располажете, као и уз добру вољу, направимо нешто добро за будућност наше деце - поручила је Маљковићева.

Као бивши спортиста, градоначелник Кикинде Никола Лукач безрезервно је подржао ову иницијативу.

- Дајана Бутулија је прве кошаркашке кораке направила управо у Кикинди, а захваљујући сарадњи с нашом трофејном селекторком, израсла је у велику шампионку и освајача бројних медаља. Најуспешнија је кикиндска спортискиња. Кикинда јесте град спорта, а ову иницијативу ћемо подржати како би се још више девојчица бавило спортом - изјавио је Лукач.

Члан Градског већа за спорт и омладину Кикинде Драган Пецарски, сагласан је био да је ово сјајна идеја и да ће иницијатива и успеси Дајане Бутулије мотивисати велик број девојчица да се баве спортом. У пратњи домаћина, селекторка Маљковићева и Бутулија обишле су и Дом ученика „Никола Војводић“, терене Спортског центра „Језеро“ и смештајне капацитете те установе.   

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести