Мијаиловић: КК Партизан дугује више од седам милиона евра

БЕОГРАД: Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић саопштио је данас да клуб тренутно дугује више од седам милиона евра и да предстоји тежак период финансијског опоравка и стабилизације.
KK Partizan
Фото: FoNet

"Партизан дугује 7.186.000 евра. Колико год јавност желела да у Партизану играју велики играчи, ми морамо да послујемо финансијски позитивно. Ја нећу да потписујем штетне уговоре макар играо само са кадетима. Борићу се да Партизан послује позитивно, али то не зависи само од нас у клубу, већ и од повериоца са којима имамо великих проблема, мада је 156.000 евра измирено ове године", изјавио је председник Партизана на конференцији за медије.

"Нисмо заслужили блокаду која штети клубу. Камата Марфин банке је 21 одсто, то је неодрживо, чак ни у време највећег зеленашења деведесетих година када сам био дете. То је 10 пута виша стопа него што ја плаћам у својој фирми", рекао је Мијаиловић.

Први човек КК Партизан је говорио и о својим претходницима који су погрешно пословали.

"Нећу да будем херој због медија и јавности. Повући ћу се пре него да потписујем лоше уговоре. Резултати су важни, али само уколико су у складу са финансијама клуба. Из куће сам тако научен. Многи који имају добар третман у друштву и који су донели Партизану трофеје, уништили су наш клуб", поручио је Мијаиловић.

Он је најавио да ће организовати тимове за решавање дуговања, али да неће пристајати на уцену.

Председник Партизана је говорио и о прекиду сарадње са досадашњим тренером Мирославом Николићем. 

"Данас је одржана пета седница Управног одбора на којој је донета одлука да се раскине сарадња са Николићем, пре свега због лоших резултата. Давао сам му подршку, али није успео да стабилизује резултате. Желим му добро здравље и да што пре нађе клуб. У наредном периоду ћемо да начинимо споразумни раскид како се не бисмо се развлачили по судовима", казао је Мијаиловић.

Осврнуо се и на пропусте у трансферима играча, како оних који су реализовани, тако и оних који нису. 

"Морам да решим питање комуникације клупе и паркета, јер кад је нема онда је увођењ нових играча сувишно. Самардо није био мој избор, већ Николићев и то је била моја грешка. Ја не познајем кошарку, прошли пут сам коментарисао шта нам фали, али више нећу да се мешам у струку", закључио је председник КК Партизана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести