НОВОСАЂАНИ УРАДИЛИ ОНО ШТО НИКО НИЈЕ - Савић: Велика победа против лидера

Дерби Кошаркашке лиге Србије (КЛС) био је то само на папиру. Првотимци Војводине нису оставили шансу Радничком у Крагујевцу, у деветом колу домаћег првенства, пошто су славили са 93:81.
с
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Била је то још једна врхунска представа црвено-белих у последње време, који сада имају скор 7-2 у КЛС. Крилни кошаркаш Новосађана Стефан Савић игра у изванредној форми, што је потврдио са 15 поена, уз шут за три 4/7. Тиме је допринео првом неуспеху Радничког на домаћем терену ове сезоне.

– Велика победа за нас против лидера лиге. Са правим начином размишљања смо ушли у ову утакмицу. Знали смо да је Раднички квалитетан. Већи део дуела играли смо добру кошарку. Имали смо мало слабији старт, ривал је био мотивисан и видело се колико им значи утакмица. После одређеног периода, успели смо да се прилагодимо и одговоримо на њихову агресивност, док смо у другом полувремену увели утакмицу у ритам који нама одговара. Имали смо велики број асистенција, добро контролисали скок, трчали добро у оба правца, што нам је донело победу. Пожелео бих срећу Радничком у наставку, стварно су добра екипа и неће се много екипа наиграти у хали „Језеро“ – навео је Савић.

У наредном колу, Војводина већ у среду од 16 часова дочекује Слободу у Малој сали Спенса.

В. М. Петровић

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести