ДЕРБИ КЛС Војводина није оставила шансу Радничком

Што је више време пролазило, то је Раднички слабије успевао да парира кошаркашима Војводине, који су тријумфом у Крагујевцу у деветом колу Кошаркашке лиге Србије наставили са квалитетним играма.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Од првог минута приметна је била јасна намера гостију да већину напада Радничког усмеравају у леву страну и на тај начин поремете ритам ривала у офанзиви. То се није десило, највише захваљујући Крофту, за којег Војводина није имала решење у уводним минутима. Надовезале су се и неке изгубљене лопте Новосађана, тако да су Крагујевчани били нешто бољи. 

Средином првог квартала у игру је ушао Канингем, забележио деби у дресу гостујућег састава и моментално допринео бољој игри свог тима. У истом ритму амерички бек играо је и у наставку, а када му се прикључио Ракићевић, предност Војводине расла је из минута у минут. Одбрана је била на изузетном нивоу и чини се да је тим Милоша Исаков-Ковачевића на велики одмор могао и са већом залихом од пет поена, да није било мискомуникације, како у одбрани, тако и у нападу, у завршници првог полувремена.

Ракићевић је био у ритму, везао неколико поена, на шта се тројком надовезао Савић, за плус 12 Војводине почетком трећег квартала. Поново је тада Крофт имао свој шоу, али је та секвенца трајала кратко, иако је Раднички пришао на 50:46. Ракићевић је одржавао вођство гостију и уз лаке поене из контранапада Војводина је опет била на комфорном суфициту и имала 15 поена предности пред четврту четвртину.

Раднички је агресивнијим приступом покушао да смањи дефицит, што није било довољно против расположених Новосађана. Ракићевић је без проблема превазилазио све изазове која му је постављала одбрана Крагујевчана, тако да је екипа Исаков-Ковачевића сломила отпор супарника много пре саме завршнице. Војводина је тако избегла било какву драму и остварила нову победу у првенству, у којем има скор 7-2.

В. М. Петровић

Раднички - Војводина 81:93 (23:23, 13:18, 17:27, 28:25)

КРАГУЈЕВАЦ: Дворана "Језеро", гледалаца: 1.000, судије: Стефановић, Арсенијевић, Вулетин.

РАДНИЧКИ: Чабрило 5, Крофт 25, Ђерасимовић 12, Ковачевић, Милосављевић 6, Добрасиновић, Лабовић 4, У. Николић 18, Даутовић, П. Николић 2, Благојевић 9, Филиповић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 11, Бањац 8, Недељков, Љубичић 3, Ракићевић 23, Заграђанин, Бумбић 4, Савић 15, Ивошев 9, Џонсон 12, Вучетић 8, Станојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести