АБА 2 ЛИГА Савршен турнир Војводине

Пелистер, Хелиос, па Сутјеска. Кошаркаши Војводине на суверен начин заокружили су савршен АБА 2 балон и убедљивом победом над екипом из Никшића дошли до скора 4-1 у другом рангу регионалног такмичења.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Било је случајева у претходних неколико сусрета да су црвено-бели слабије отварали мечеве. Овај пут то себи нису дозволили. С обзиром на то која је била важност сусрета, то је било преко потребно, а екипа Милоша Исаков-Ковачевића од старта је играла као да им живот зависи од резултата овог окршаја. Када Војводина има такав приступ, тешко ко на регионалној сцени ван АБА лиге може да јој испарира. 

Бошко Бумбић био је покретач свега доброг код Новосађана у уводним минутима, док је Стефан Савић био неумољив са дистанце. Све то у комбинацији са врхунском дефанзивном довело је до тога да стратег супарника остане без икаквог решења већ крајем прве четвртине, када је српски састав повео 14 разлике.

Бумбић и Савић били су доминантни споља, док је Василије Вучетић са ниског поста бушио дефанзиву ривала. Мало по мало и Војводине је на велики одмор отишла са чак плус 27.

Ништа битније се није мењало ни у трећем кварталу. Новосађани су успешло одржавали стечену залиху, без нападачке продукције из првих 20 минута. Додуше, то није било ни реално, пошто је ово трећа утакмица Војводине у пет дана. Међутим, изузетна енергија надвладала је акумулирани замор материјала. Са комфорним вођство 70:47 ушао је тим Милоша Исаков-Ковачевића у четврту деоницу и решио питање победника.

В. М. Петровић

Војводина – Сутјеска 79:62 (28:14, 24:11, 18:22, 9:15)

ЗЛАТИБОР: Спортска хала у Златибору, гледалаца: 500, судије: Стапић, Лепетић, Гајшек.

ВОЈВОДИНА: Бањац 9, Недељков, Љубичић 3, Ракићевић 6, Заграђанин, Бумбић 10, Савић 17, Ивошев 8, Џонсон 8, Вучетић 15, Станојевић 2, Радоњић 1.

СУТЈЕСКА: Смит, Лукић 2, Брејси 13, Баровић 12, Кочовић 14, Ђуришић, Вулевић, Вујовић, Вуковић, Спасојевић 14, Војиновић 7, Оташевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести