Отворен 20. мини баскет фестивал "Рајко Жижић“

БЕОГРАД: Јубиларни, 20. Међународни мини баскет фестивал "Рајко Жижић“ отворен је данас у Хали 3 на Београдском сајму.
1
Фото: Tanjug

Учествује око 3.750 девојчица и дечака из рекордних 250 екипа, а подељени су у четири старосне групе: 2009. и млађи, 2010. и млађи, 2011. и млађи и 2012. и млађи.

Председник Удружења мини баскет Србија при Кошаркашком савезу Србије (КС С) Раде Георгиевски, који је већ две деценије најзаслужнији за овај својеврсни кошаркашки дечји спектак, на почетку је добио пехар од три девојчице из Зворника.

Председник КС С-а Предраг Даниловић свечано је отворио фестивал и присутним девојчицама и дечацима пожело све најбоље у новој години.

"Децо, желим вам да порастете, да се играте и забављате, дружите, да будете добри у школи, да не слушате родитеље него тренере. Желим да вам овде буде лепо", рекао је Даниловић на свечаном отварању у Хали 3.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић поклонио је Георгиевском специјалну серију значака ОКС-а.

"Господин Георгиевски овај поклон у потпуности заслужује, за 20 година бављења овим хуманим и добрим послом за кошарку и спорт. Имао сам ту част и велику привилегију да тренирам Рајка Жижића три године и лично сам био доста везан за тог дивног човека и великог играча. Ви сте најбољи део Србије, ви сте овде сви победници и нико неће до последње утакмице да изгуби. Желим вам добро здравље и све најбоље", поручио је Маљковић.

Да Мини баскет има подршку ФИБА потврдило је и присуство спортског директора ФИБА за Европу Косте Илијева.

"Поздрав свој деци, тренерима и организаторима… Желим вам да одржавате овај турнир бар још 20 година у овој земљи кошарке!", рекао је Илијев.

Захвалнице-пехаре су добили и Београдски сајам, компанија НИС, КС С, доскорашњи селектор Србије Александар Ђорђевић, селекторка сениорки Марина Маљковић, селектор 3џ3 репрезентације Горан Војкић, син Рајка Жижића Иван, сви регионални савези, као и клубови који су свих 20 година учесници овог фестивала - Земун, Младост Земун, Жарково и Велика Кикинда.

Фестивал у организацији КС С, званично је почео у четвртак и трајаће до сутра.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести