Партизан изгубио од Будућности у Подгорици

ПОДГОРИЦА: хала “Морача”, гледалаца: 4500. Судије: Кољеншић, Митровски, Арсенијевић. БУДУЋНОСТ ВОЛИ: Ивановић 11, Баровић 3, Шеховић 12, Старовлах 3, Гордић 19 (5 ас), Бојић, Илић, З.Николић 5, Гибсон 13, Поповић 2, Ландри 2 (7 ск), Д. Николић 16.   ПАРТИЗАН НИС: Милер 22 (4 ас, 5 ск)), Вилијамс – Гос 14 (4 ас), Аранитовић, Маринковић 9, Танасковић, Величковић 10, Пецарски, Гавриловић 8, Андрић 9, Чакаревић 5, Стевановић, Шалић 2.
kosarka
Фото: Dnevnik.rs

Иако је пружио одличну партију, Партизанов Американац Патрик Милер није био довољан за преокрет и победу црно – белих у Подгорици. Иако су се пренули и заиграли боље у наставку, Београђани су пропустили прилику да направе егал и уђу у неизвесну зуавршницу, јер су шутерски били крајње индиспонирани у последњој деоници. Црногорска екипа је имала и 10 скокова више, па црно – бели нису имали снаге за преокрет.

Црно – бели су, по обичају доста осцилирали, те су неколико пута имали шансу за прикључак, али су је увек пропуштали. Будућност је против Партизана погодила чак 14 од 15 шутева за два и седам од 15 за три за невероватних 70 одсто из игре у првом полувремену. Када се то има у виду, уз осцилације у Партизановој игри како у одбрани (испадања у одбрани пика) тако и у нападу (изгубљене лопте) онда 12 разлике до полувремена (55:43) не делује тако страшно. У трећој деоници црно – бели су надокндаили већи део мањка из првог дела игре и “дисали су за врат” Подгоричанима. Након тројки Јилера и Андрића стигао је Партизан на пола коша заостатка (73: 72), али меч је одлучен у неизвесној завршници у којој је Вања Маринковић промашио кључни зицер који је могао да преломи меч у корист црно-белих при резултату 80:77 за Будућност на минут и по до краја утакмице. То су искусни домаћини знали да казне и дођу до нове победе.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести