Петровић пред Шведску: Идемо на победу, али неће бити лако

БЕОГРАД: Кошаркашица репрезентације Србије Соња Петровић, пред четвртфинални сусрет са Шведском на Европском првенству, изјавила је да ће екипа и у том дуелу покушати да победи, али ће то бити тежак задатак.
Sonja Petrovic
Фото: Соња Петровић, фото: КСС

"Мислим да ће нам бити тешко, јер је Шведска најагресивнија и физички најјача екипа која је из осмине финала ушла у четврфинале. Једна утакмица коју не можемо да добијемо ако нисмо спремне да дамо 100 одсто својих могућности. Наравно, идемо на победу, али да ће бити лако, неће", рекла је Петровић Танјугу.

Најбоља кошаркашица у српском тиму истакла је да је Шведска озбиљан ривал, иако можда јавности не делује као кошаркашка сила.

"Људима Шведска не звучи као жемља где се игра женска кошарка, али оне су на ово првенство дошле са великим амбицијама. Неће нам бити ни мало лако, али ми верујемо у нашу игру и верујемо да ће борбеност бити као и до сада. Да ћемо успети мало зрелије да одиграмо и да тактички можда боље испунимо неке задатке. Ваљда би све то требало да буде довољно", истакла је Петровић и објаснила зашто су Швеђанке сличне српском тиму.

"Када причамо којим екипма свих ових година нисмо скинули скалп, Шпанија је једна од њих, јер оне играју неку нашу игру. Доста брзо, са много трчања, ударања. Шведска је ту негде, па је нама аутоматски теже да играмо са екипама које могу да нам парирају у тим нашим адутима. Биће интересантно видети ко ће на том пољу да победи. Уздам се да на то нећу бити једини адути, већ да ћемо на овом ЕП да прикажемо шта још имамо."

Србија је групну фазу завршила са три победе, извојеване после велике драме и борбе, а крилни центар српске селекције се нада да против Шведске то неће бити случај.

"Немогуће је без драме код нас. Шалу на страну, мислим да није страшно ни добити на драму. Битна је победа, а не толико како смо добили. Али ето, не мора баш увек на нашу "лудост", борбеност и енергију, него кад смо већ у тим зрелим годинама, да мало зрелије и играмо."

Петровић је говорила и о амбијенту у беогрдској "Штарк арени", у којој ће освајчице олимпијске бронзе играти први пут.

"Делује као да нисмо у Србији. У Зрењанину си имао осећај да ти наш навијач виче на уво, али у Арени је то другачије и некако све делује импозантније", заклучила је Петровић.

Меч између Србије и Шведске игра се вечерас од 20 сати и 30 минута.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести