Штимац: Сада сви заједно као тим, то је једини начин

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Владимир Штимац замолио је све да остану код куће, како би се сачували од корона вируса.
stimac
Фото: Фонет/ Александар Барда

"Препоручио бих свима, замолио бих све да остану код куће јер је то очигледно једини начин да сачувамо наше највољеније, а поготово наше најстарије, заправо када погледате, све нас. Покушајте да и овој ситуацији извучете нешто добро за себе и људе око себе. Истовремено, велика захвалност лекарима, медицинским особљима, сестрама, људима који раде у радњама, продавницама, комуналним службама, свима који су изложени, који раде даноноћно како би наша земља могла да функционише. Хвала им од срца",рекао је Штимац за клупски сајт.

Како каже, он је овај период изолације користи да што висе времена проводи са децом и породицом.

"Заједно смо сви на окупу, код куће смо и пружам им максималну пажњу у жељи да надокнадим пропуштено време на бројним тренинзима, утакмицама и путовањима. Имам и кућних послова за које није било времена, бавим се и кућним љубимцима које изводим колико је то могуће и колико наше двориште то дозвољава".

Штимац је испричао да је њему и породици све сведено на двориште и кућу, јер како каже, покушава да остане максимално дисциплинован пре свега због деце.

"На неки начин прија што сам код куће са најближима са породицом, али бих волео верујем као и сви да све ово што пре прође и да се сви вратимо нормалном животу".

Вирусом КОВИД 19 је погођен цео свет, а Штимац истиче да нас је све ова ситуацију затекла.

"Лимитирани смо јер не можемо да користимо ни хале ни теретане јер су то заправо најризичнија места. Покушаћу у наредним данима да у кући поставим неколико справа за вежбање и даћу све од себе да останем у форми. То је моја препорука и другим људима, онима који су у могућности, да се колико је то могуће физички активирају јер под један сви морамо да се придржавамо инструкција које смо добили како би сацували здравље свих нас", рекао је Штимац.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести