Томашевић: Била је част и привилегија радити у КСС

БЕОГРАД: Бивши генерални секретар Кошаркашког савеза Србиеј (КСС) Дејан Томашевић огласио се саопштењем после напуштања те функције, рекавши да је била част и привилегија радити у КСС.
Greg Popovic i Dejan Tomasevic/KSS
Фото: Кошаркашки савез Србије/Грег Поповић и Дејан Томашевић

Томасевића, који је претходне недеље поднео оставку, на месту генералног секретара пре два дана званично је заменио Златко Болић.

"Желим да изразим захвалност људима са којима сам сарађивао протеклих девет година. Имао сам изузетне сараднике у канцеларији Кошаркашког савеза Србије, али и у клубовима и регионима широм Србије. Све што смо остварили у том периоду урадили смо заједницким снагама, делујуци као тим. Излазим из КСС као потпунији и бољи човек. Било је то сјајно искуство за мене, а надам се и да су сви који су радили са мном науцили нешто кроз рад на бројним пројектима", рекао је Томашевић.

Он је у саопштењу истакао да одлазак из КСС није био лак, али да је дошао тренутак да се посвети другим стварима.

"Кошаркашки савез Србије заузима велико и важно место у мом животу и професионалној каријери и одлазак није био лак, али осећам да је дошао моменат да се опробам у новим пословним изазовима, као и да се посветим породици. Донео сам ту одлуку задовољан свим оним што сам урадио као генерални секретар КСС-а. Подсетио бих да смо имали само три спонзора и бројне проблеме када смо дошли у Кошаркашки савез Србије 2011. Затекли смо и дуг од милион и по евра. Данас је савез финансијски и организационо стабилан, подржан од стране чак 19 компанија са вишегодишњим уговорима, КСС остварује позитивне финансијске резултате, а све зарад унапредења кошарке у нашој земљи", рекао је Томашевић и додао:

"На спортском плану КСС је такође успешан. Србија већ има једну екипу која се квалификовала за Олимпијске игре, уз још две националне селекције које имају могућност да се нађу у Токију и то преко квалификационих турнира које организујемо. Била је част и привилегија радити у КСС", закључио је Томашевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести