Томашевић: Држава дала ветар у леђа подршком за ОИ турнире

БЕОГРАД: Генерални секретар кошаркашког савеза Србије (КСС) Дејан Томашевић рекао је да би добијање домаћинства за Олимпијске квалификационе турнире у мушкој и у женској конкуренцији било добро за кошарку.
Greg Popovic i Dejan Tomasevic/KSS
Фото: Кошаркашки савез Србије/Грег Поповић и Дејан Томашевић

КСС поднео је кандидатуре за квалификационе турнире за пласман на ОИ у Токију следеће године, а одлука о земљама које ће бити домаћини биће позната у петак.

"Велика захвалност председнику државе, Влади, министру и Министарству омладине и спорта, јер су нас они подржали и дали ветар у леђа да се кандидујемо. Једина смо федерација која се кандидовала за оба турнира. Врло брзо ће бити донета одлука. Надамо се да ћемо добити домаћинство бар једног турнира. Ми бисмо волели и мислим да би за кошарку било добро да оба та турнира буду у нашој земљи", рекао је Томашевић Танјугу.

Србија је 2016. године била домаћин квалификационог турнира за мушкарце, када су кошаркаши изборили пласман и касније на ОИ у Рију освојили сребро.

"Ми смо заиста урадили све што је до нас. Мислим да смо прва земља која је у року поднела кандидатуру и попунила све папире и обезбедила новац. То је једна потврда шта је кошарка за нашу земљу. Уколико добијемо, играчи и играчице ће дати све од себе да се ми нађемо на Олимпијским играма. Сигурно да ће то бити много лакше оствариво уколико смо домаћини оба турнира, а онда немам дилему да ћемо бити сјајни домаћини. Да са пуном двораном одемо на ОИ и будемо једина федерација у свету која ће у кошарци имати три репрезентације, укључујући и баскет 3x3. То су неки наши циљеви којима тежимо, даће Бог да их остваримо", закључио је Томашевић.  

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести