Тринкијери: Сви заједно смо свирали исту музику

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је победа против Виртуса дошла као резултата добре игре тима, одличног рада стручног штаба и велике подршке навијача.
trinkijeri, fonet
Фото: Фонет/А. Барда

"Када велики ривал дође у град, велики тренер, велики играчи, морате из ормара да извучете најбоље одело које имате. А то је била наша игра. Пробали смо да играмо са високим нивоом енергије, јаком одбраном, скоковима и играњем као тим. И то је разлог што смо победили. Налазили смо играче у сваком поседу, ово је била сјајна ноћ за нас. Завршена је. Можда још до поноћи, као Пепељуга, па онда идемо даље", рекао је синоћ Тринкијери на конференцији за медије.

Он је објаснио и шта је био разлог добре игре црно-белих.

"Ово је вече мојих играча, мог стручног штаба, који је направио фантастичан посао, и гробара. Ове три ствари заједно су скувале ову фантастичну утакмицу. Већ сам рекао да је готова, можемо да уживамо до поноћи и морамо да идемо даље. Хоћу да кажем да сам поносан на играче и коначно је Арена била нешто јако, јако, јако...нешто што на је гурало. Свирали смо исту музику, сви заједно", рекао је тренер црно-белих.

Сматра да је ово најбоља утакмица коју је Партизан одиграо до сада, али да је Виртус и даље фаворит за освајање Еврокупа.

"Није се ништа променило, ово је једна утакмица у специфичној ситуацији. Ово је најбоља утакмица Партизана до сада, са најбољим навијачима до сада. Виртус имају највећи квалитет. Мени је важно да смо одбранили домаћи терен. Идемо даље", рекао је Тринкијери.

На питање може ли Партизан боље од вечерашњег издања, одговара:

"Ово је само почетак Не знам да ли може боље, али ово је само почетак. Може боље, може другачије, паметније, спорије...Имамо толико ствари да радимо заједно и утакмица да играмо", закључио је Тринкијери.

Он је нагласио да се тим већ окреће мечу против Цедевита Олимпије и позвао је навијаче да их подрже у суботњем дуелу.

"Биће јако тешко. Долази тешка утакмица, имам молбу за навијаче, требају нам. Тешко ће се упалити мотори играча у суботу, требају нам навијачи да нас упале. Кад могу, ништа не питам, али сада нам треба да дођу навијачи", истакао је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести