ДРАМА У "ПИОНИРУ" ПРИПАЛА ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ Давидовац за 1-0 против Партизана (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде повели су 1-0 у финалној серији против Партизана победом од 85:82.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Црвено-бели су до борбе за трофеј стигли преко Меге, док су црно-бели надиграли Будућност у полуфиналу.

Титулу брани "парни ваљак".

У уводном делу нешто бољи је био Партизан, прво захваљујући Доужеру, а онда и Нанелију, који се распуцао крајем првог квартала. Тако је одбијен налет Црвене звезде и гости су после 10 минута водили 20:17.

Друга деоница, барем њен почетак, припао је Алекси Аврамовићу, који је био незадржив и креирао серију свог тима којој је црно-бели састав повео и плус девет. Међутим, тргла се Црвена звезда и шутевима са дистанце, али и непажњом у одбрани ривала смањила на минус три, након чега је и поравнала, па се са 39:39 отишло на велики одмор.

Добио је актуелни вицешампион додатно самопоуздање на тај начин, а Немања Недовић се активније укључио поентерски и предност домаћина је само расла. Нажалост, тај део игре обележила је и наизлед тежа повреда Николе Топића, који је незгодно доскочио и питање је колико ће одсуствовати са паркета. У међувремену, Црвена звезда је отишла на плус девет, а Партизан смањио на минус три, што је разлика са којом се чекало последњих 10 минута.

Уследила је изузетно неизвесна завршница у којој је боља била Црвена звезда, пошто је Дејан Давидовац у драми био сигуран са линије слободних бацања.

Најефикаснији код победника био је Дос Сантос са 18 поена, док је госте предводио Нанели са 27.

В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести