ВОШИНИ КОШАРКАШИ ЈУРИШАЈУ КА АБА 2 ЛИГИ Ево када су финални дуели

Кошаркашки Војводине су врхунском представом у двомечу против Спарса успели да се пласирају у финале квалификација за АБА 2 лигу.
1
Фото: Р. Хаџић

Разлика од 16 поена у првом и 17 поена у другом дуелу довољно говори о томе колико су Новосађани били доминантни. Сада их очекује још један, последњи корак, како би се испунио један од примарних циљева амбициозног петодогишњег пројекта на крају чијег је идеја улазак и у најквалитетнији ранг регионалног такмичења.

Капитен екипе Марко Љубичић поново је био на висини задатка. Уласком је унео мирноћу и тројком допринео налету црвено-белих у првом полувремену, у серији након које је новосадски тим стекао и плус 22.

– И једна и друга утакмица су биле сличне. Имали смо пад у трећој четвртини, на чему ћемо радити. Ова два сусрета нам сигурно значе у више аспеката. Тренер ће да види који су били недостаци, радимо на томе. Добре ствари ћемо побољшати, недостатке поправити. Пласман у финале је за Кошаркашки клуб Војводина веома битан, као и за све људе који су нас подржали и препознали да можемо да се квалификујемо превасходно у финале, а потенцијално и у АБА 2 лигу – рекао је Љубичић.

Тренер Милош Исаков-Ковачевић био је задовољан приказаним, уз процену да његов састав може још боље да изгледа. Војводина приметно игра брже у односу на прошлу сезону, што је дало резултата и овај пут.

– Види се да имамо проблем да држимо концентрацију свих 40 минута, што је очекивано. Утисак је озбиљност са којом смо изашли у првој четвртини, али морамо да поправимо ротације током измена. Неки од њих су добили шансу и неки од њих морају да одиграју боље када се то деси, на свакој утакмици, а камоли у квалификацијама за АБА 2 лигу. Сада смо на наких 60-65 одсто. Огроман дефанзивни потенцијалн је испред нас, офанзивно то изгледа доста добро. Имали смо 37 поена из контранапада, што је преозбиљно. Међутим, морамо да играмо бољу одбрану, јер ће доћи екипе које су јаче од Спарса, који су незгодни свакако и морамо много боље да радимо у континуитету ствари које овај пут нисмо радили. Немамо много времена да се припремамо. Полако улазимо у такмичарски ритам и све већи број играча улази у форму на време – рекао је млади стратег.

Финални дуели квалификација на програму су 30. септембра и 4. октобра.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести