Звезда победила Игокеу и дошла на корак од финала АБА лиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас у Београду Игокеу са 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) и тако повели са 1:0 у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.
c
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Црвено-бели имали су много проблема против екипе из Лакташа, четвртопласиране из регуланог дела сезоне, али ипак су у последњој деоници успели да сломе отпор ривала и на крају дођу до убедљивог тријумфа.

Утакмица у хали "Александар Николић" у првих 20 минута донела је неизвесност, али и доста атрактивне игре на обе стране. Екипе су се углавном смењивале у вођству, а Игокеа је на полувремену водила са 42:39.

Црвено-бели су у другом делу меча играли организованије, са знатно мање изгубљених лопти, али и чвршће у одбрани, што је резултирало мањим бројем поена за Игокеу, чија се игра у последњој деоници у потпуности "распала".

Најефикаснији у победничкој екипи био је Џордан Лојд са 21 поеном, док је Кори Волден постигао 13, а Огњен Добрић додао је 12.

С друге стране, у екипи Игокее једини двоцифрен учинак од 15 поена имао је Един Атић, док је Никола Јовановић постигао девет.

Други меч, у ком Звезда има прилику да се пласира у финале, играће се у петак од 18.30 у Лакташима.

У другом полуфиналу вечерас од 21.00 у Подгорици састају се Будућност и Морнар.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести