Куп Србије: Младост – Нови Пазар 1:4 (0:2)

Јарачани се нису обрукали против фаворизованог суперлигаша. Поред почасног гола, створили су неколико добрих шанси и погодили стативу

БАЧКИ ЈАРАК: Спортски центар Ливадица, гледалаца: 2.000, судија:  Марковић (Београд), стрелци: Ђорђевић у 48. за Младост, Траванчић у 12, Вусљанин у 25, Леповић у 54 и Чечарић у 89. минуту за Нови Пазар, жути картони: Yепина (Младост), Својић, Качар (Нови Пазар).

МЛАДОСТ: Рајић 8, Ковачевић 6, Косић 6 (Симовић 6), Дакић 7, Ратић 7, Станковић 7, Дринић 6, Тадић 7, Росић 7, Павловић 6 (Џепина 6), Ђорђевић 7 (Ђокић - ).

НОВИ ПАЗАР: Зечевић 7, Станојевић 7, Рушевић 7, Траванчић 7, Ђоковић 6 (Чечарић 7), Пајовић 7 (Брунчевић - ), Вусљанин 8, Леповић 7, Бишевац 6
(Качар - ), Марић 7, Својић 8.

Јарачани се нису обрукали против фаворизованог суперлигаша. Поред почасног гола, створили су неколико добрих шанси и погодили стативу, док су Пазарци одиграли колико је било потребно да избегну турбулентан лет изнад Бачког Јарка.  Навикнути да играју у амбијенту пуних трибина, гости су лепо комбиновали  у уводним минутима, а први је ударац опробао Славко Марић. Тукао је искоса са леве стране, после додавања Леповића, али лопта је прохујала поред стативе.

Вођству је  кумовала асистенција Анеса Рушевића, убацио је лопту у празан простор, утрчао је млади Анид Траванчић и усамљен је лако проследио поред Рајића – 0:1. Није се дуго чекало на други погодак. Поново је слабо реаговала одбрана домаћина, па је капитен Ирфан Вусљанин потврдио да су гости озбиљно схватили војвођанског лигаша и да се неће коцкати. Тек тада су се плаво-бели отргли из загрљаја треме и за два минута створили две лепе шансе. Најпре је Срђан Росић са дистанце проверио будност Златка Зечевића, а потом је Борислав Павловић мајсторски циљао из слободног ударца са 20 метара, али је голман гостију пантерским скоком преусмерио лопту у корнер.

Финиш првог полувремена, са две сјајне одбране, обележио је искусни Ненад Рајић. У 37. минуту, одбранио је шут Леповића, након продора по боку Рушевића, а недуго затим је осујетио и одличан покушај Траванчића, који је морао да се задовољи корнером, иако је опалио као из катапулта. Дозу неизвесности улио је Немања Ђорђевић.

Почетком другог полувремена, корнер је извео Срђан Росић, док је стамени центарфор Младости надвисио чуваре и продужио лет лопте у даљи угао – 1:2. Нада да Јарачани могу у потпуности да се врате у трку, распршила се, попут мехура од сапунице, шест минута касније, када је Милош Леповић, ударцем главом, из непосредне близине, погодио мрежу.

Много је претрчао Марко Тадић, заслужио је да се упише у стрелце, али није му се дало у 64. минуту, пошто је статива била савезник гостију. У следећем нападу, Милош Ковачевић је послао лопту небу под облаке, иако је морао боље да реагује и да крунише акцију Росића и Ђорђевића. Ненад Рајић је поново имао свој мали шоу у последњих десет минута. Као кликере, покупио је лопте, после удараца Рушевића и Вусљанина и заслужио громогласан аплауз.У смирај меча, резервиста Бојан Чечарић,  поставио је коначан резултат, а било му је довољно седам минута проведениих на терену.

М. Менићанин

Љаљић: Сјајан дочек

Са клупе Новог Пазара, дириговао је Изет Љајић и после утакмице није крио одушевљење дочеком:
-Доживели смо лепе тренутке, све је било на највишем нивоу, од сјајног дочека, па до коректног навијања. Најважније је да су играчи озбиљно схватили испит и да смо прошли даље. Младост је добро физички припремљена екипа и пружила је достојан отпор.

Милошевић: Непотребна трема

Драган Милошевић, тренер Младости, био је љут, због четвртог гола гостију:
-Резултат је превисок, наивно смо добили четврти гол. Играче је оковала трема, тек после 2:0 за госте, почели смо да играмо. Драго ми је да смо стекли нове спортске пријатеље, Пазарцима желим пуно успеха у наставку сезоне.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести