Лампоне, Јуниор, Пет пријатеља и Бели двори у полуфиналу

О расподели медаља на 54. Дневниковом турниру у малом фудбалу, у недељу, одлучиваће бранилац трофеја Лампоне меридиан, Јуниор СС, Пет пријатеља и Бели двори Макс бет.

Пролаз у полуфинале екипа Лампоне Меридиан стигао је паметном игром, без срљања и непотребних потеза,  и нису дозволили Сланинарима запад да због прекршаја и корнера дођу до пенала. У првом полувремену мреже су мировале, Сланинари су се показали у лепом светлу, чак је Угљеша Јоксимовић пропустио шансу да постигне погодак. Милан Вјештица је с пенала довео Лампоне у вођство. Пред крај утакмице, по истом сценарију постигнута су два гола, са истим актерима. Милан Губеренић је послао лопту ка Бојану Вуковићу, који се налазио на другој стативи, да би искусни фудбалер без респекта затресао мрежу.

Много узбудљивије, борбеније и нервозније било је у другом четвртфиналу Јуниор Ш - Електротим. Јуниори су до победе дошли тек после пенала - 4:3. У првом делу мрежу Јуниора је добро сачувао Милош Тегелтија. Станко Гаић је довео Јуниоре у вођство, да би изједначио Марко Рис из другог покушаја, пошто му је Тегелтија одбранио први шут. Бранко Ћалија је искоса с леве стране довео је у вођство Јуниоре, да би пет минута пре краја Бобан Гашић изједначио. У пенал завршници за Јуниор голове су постигли Марко Крагуљац и Марко Прентовић, док је Ђоговић промашио гол. За Електротим сигуран извођач је био Гашић, Марка Риса је зауставио голман, а Ненад Николић је промашио.

Одличну утакмицу одиграли су ФС Мићко тренд и Пет пријатеља из Темерина. У полуфинале су се пласирали Темернци, који су већ у уводним минутама преко Немање Миљановића имали прву прилику, али је лопта погодила спој стативе и пречке. Исти играч није искористио ни пенал пошто је Миленко Ристић ногом одбранио његов шут. Пријатеље је до вођства довео Јован Блажић када је са 18 метара, кроз шуму ногу, послао лопту у Ристићеву мрежу. За изједначење био је заслужан Стефан Лукић, који је левом ногом послао лопту у десни голманов угао. Шанса за Темеринце указала се девет минута пре краја, да би тек Блажић из пенала довео своју екипу у вођство од 2:1. Управо Блажић је био стрелац трећег гола за Пет пријатеља. Лазар Ђурђевић није искористио пенал који је фризерима досуђен после пет прекршаја.

И последњи сениорски четвртфинални сусрет држао је велику пажњу присутне публике која је попунила малу дворану Спенса. Велика борба за сваки педаљ терена водиле су екипе Бели двори Макс бет и Фризерски салон ИМ. У провом делу мреже су остале нетакнуте. Фризери су мрежу сачували захваљујући голману Младену Ивићу пошто је одбранио шут Горану Ракићу са линије пенала, а потом и онај после одбијене лопте. Бели двори у вођство су дошли у наставку из пенала које је извео Дејан Милићевић, а Горан Недић повећао је резултат.

То је допринело да се игра још више распламса, а одлична екипа ФС ИМ није посустајала. Тражила је своју шансу, која се указала пошто је Бошко Паповић смањио резултат на 2:1. Можда би фризери у успели у намера да последња три ипо минута нису своје мисли усресредили на судије већ на терен. Лепу слику о понашању и игри фризера током овогодишњег турнира покварили су  некултурно опхођење Огњена Ђукановића и Филипа Клаића. Тачку на узбуђења ставио је Зоран Ракић.  Код кадета пласман у полуфинале лако је обезбедила екипа Римски оил која није имала тежак задатак против Кућерка, победивши 9:2 а  Здрава храна Гуд лајф се прилично намучила са Ауто сервисем Кудрић, али је на крају победом 2:1 обезбедила пласман међу четири екипе.

У конкуренцији петлића у првом полуфиналу ФК Младост Војводина савладала је Орлиће са убедљивих 8:2.  У другој полуфиналној утакмици екипа Другари без већих проблема савладала је Сабљар ауто систем.
У конкуренцији млађих прионира Визуел арт потврдио је улогу фаворита против екипе Тика така. Урош Танасијевић и Бранислав Бугарин побринули су се за сигурних 2:0 у првом полувремену,  а у наставку  у листу стрелаца уописали су се  још : Драган Трнинић, Милош Поповић, Лука Дробњак и Живко Бугарин. 

Сале лагери славили су против Бечеја такође у конкуренцији млађих пионира. 
Најзанимљивији сусрет програма млађих категорија јучењашњег дана одиграли су пионири Борца и Винарије Милисављевић, а тај сусрет завршен је додатним пеналима. После 30 минута било је 2:2, за Борац су погодили Марко Поповић и Филип Ивеља, а за Винарију Милисављевић Никола Тедић и Немања Бјелановић. Пенал серију отворио је Ивеља, али му је шут одбранио Видаковић, па је Винарија Милисављевић поготком Бјелановића повела у пенал серији.

Изједначио је Вуксановић, а са друге стане Иброчић је одбранио шут Едића. У трећој серији Поповић је за Борац погодио пречку, а шут Зекића поново је одбранио Иброчић. У четвртој серији Иброчић је зауставио шут Провчија, али је Стјепановић пропустио да одведе Борац у наредну рунду. У петој серији Драганић је погодио стативу, а Ђорђевић коначно искористио прилику и одвео Борац у полуфинале нашег турнира у конкуренцији пионира. 

Г. Ковач
Ј. Галић
М. Ристић

 

Резултати

Петлићи

ФК Младост Војводина – Орлићи  8:2
Другари – Сабљар ауто систем  4:1 Млађи пионири
Визуел арт – Тика така  6:0
Сале лагери – Бечеј  5:2

Пионири

Борац – Винарија Милисављевић  5:4 Кадети
БП Римски оил – Кућерак  9:2
Здрава храна Гуд лајф – АС Кудрић  2:1
Братис паб – СТР Заптивач  2:0

Сениори

Лампоне Меридиан ФД – Сланинари запад  3:0
Јуниор Ш – Електротим  4:2 (2:2)
Фризерски салон Мићко тренд – Пет пријатеља  1:3
Бели двори Макс бет – Фризерски салон ИМ  3:1

Казна за Ђукановића и Клаића

Дисциплинска комисија 54. Дневниковог турнира у малом фудбалу одмах је реаговала после програма и казнила двојицу играча Фризерског салона ИМ због недоличног и некултурног понашања за време четвртфиналне утакмице против екипе Бели двори Макс бет.
Иако се  фризери нису пласирали у полуфинале Огњен Ђукановић и Филип Клаић због некултурног понашања (псовке, пљување...) су кажњени. Тако да им неће бити дозвољено да наступе на следећем „Дневниковом” турниру.

Субота

14.00: Орлићи – Сабљар ауто систем (петлићи, меч за треће место)
14.35: Сале лагери – РФК Нови Сад (млађи пионири, полуфинале)
15.10: Визуел арт – Футог (млађи пионири, полуфинале)
15.45: Вин фарм – П. Телеп Болесников (п9ионири, полуфинале)
16.20: Борац – Оарадизо (пионири, полуфинале)
17.05: Римски оил – Е гимназија (кадети, полуфинале)
17.35: Макс бет – Сабљар ауто систем (ветерани)
18.10: Јуниор Ш – Лампоне Меридиан (сениори, полуфинале)
18.45: Пет пријатеља – Бели двори Макс бет (сениори полуфинале)
19.20: Здрава храна Гуд лајф – Братис паб (кадети, полуфинале)
19.55: ИБС – Кастело  рођенданионица (ветерани)

Недеља

11.45: Млађи пионири, меч за треће место
12.20: Пионири, меч за треће место
12.55: Кадети, меч за треће место
13.30: ФК Младост Војводина – Другари (петлићи, финале)
14.05: Млађи пионири, финале
14.40: Пионири, финале
15.15: Ветерани, меч за треће место
15.50: Ветерани, финале
16.25: Сениори, меч за треће место
17.00: Кадети, финале
17.35: Сениори, финале

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести