Мотиви Брђана Препрека

Фудбалери Црвене звезде полако поправљају форму, а до ког нивоа су стигли провериће у недељу у новом дербију који их очекује против Чукаричког на Бановом брду (15).

-Биће за нас тешка утакмица, јер Чукарички по свом квалитету не заслужује место на којем се налази. Играју боље у другом делу шампионата, то је клуб који је најорганизованији у Србији. Ненад Лалатовић је један од најталентованијих тренера у земљи. Прижељкује да победи, као што и сви ми који кад не радимо у Звезди прижељкујемо да је победимо. Екипа има доста квалитетних појединаца, и мораћемо да запнемо како бисмо узели бодове и паузу дочекали задовољни- најавио је дуел тренер Београђана Миодраг Божовић.

Искусни црногорски стратег жели да скине психолошки терет са плећа играча.
- Не мислим да ова утакмица нешто решава, ово првенство је интересантније од претходног и до последњег кола ће се играти за титулу. Фудбал је спорт у којем може свако свакога да победи. Знамо да имају квалитет и да су мотивисани, тако да немамо право на уљуљкивање против њих, али ни против једне екипе- додао је Божовић.

У протеклој сезони црвено- бели су приредили истинску голеаду на „Брду“, уз победу од 7:2.
- Прошла сезона је била давно, не верујем да ће бити превелики резултат, а било која наша победа нама је добра. Осим Лалатовића, Ожеговић и Јевтић ће бити мотивисани, плус има још изванредних играча који су у доброј форми. Дошао им је и Зорић који је утакмицу против нас у дресу Борца одиграо изванредно, али не стављамо специјалне задатке ни за једног противничког играча, бранимо се „зоном“- истакао је Божовић и најавио да ће опорављени Ристић бити у конкуренцији за састав.

Вероватно најпоузданији играч у саставу шампиона је неуморни везиста Мичел Доналд који има позитиван биланс у дуелима са Чукаричким.
- Три меча, три победе. Утакмице са екипом са Бановог брда памтим по томе што су увек узбудљиве, са доста голова. Наравно, свима је прва асоцијација убедљива победа од 7:2 коју смо забележили у децембру 2015. године. То је био мој први сусрет са Чукаричким, почео сам у великом стилу и надам се да ћу уз помоћ саиграча наставити добру серију против ове врло квалитетне екипе - поручио је Доналд.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести