Муслин командовао јуриш на победу

Фудбалски репрезентативци Србије окупили су се у својој бази у Старој Пазови и почели припреме за квалификациону дуел за Светско првенство са Грузијом, који је на програму

24. марта у Тбилисију.Србија је добро котираниа, заузима другу позицију у Групи Д, а да би задржали опипљиве шансе за пласман на Мундијал неопходна им је победа.

- Утакмица у Грузији није најважнија у овом квалификационом циклусу, али за мене јесте јер је наредна. Идемо по три бода, нема места за калкулације, али знамо да неће бити лако. Сваки бод је важан, исти су и против условно речено малих и ових других селекција. Ми смо и у Велсу ишли на победу, али смо на крају освојили бод - истакао је селектор Славољуб Муслин приликом прве уобичајене прозивке играча. Дуго и студиозно је скенирана репрезентација Грузије, која не може да се умеша у борбу за прва два места у групи. Необична су екипа, заслужили су више бодова у досадашњем току квалификација на основу игара које су показали. Могу да одиграју врло добро, па чак и против најбољих селекција Европе, али и да подбаце против слабијих од себе. Познајем њихов менталитет, радио сам са доста грузијских репрезентативаца у Русији. Бићемо спремни, потпуно свесни улога који носи гостовање у Грузији. Кадровски проблеми постоје, због картона изостају Настасић и Катаи, већ су накнадно позвани Гудељ уместо ровитог Фејсе и Стојиљковић уместо повређеног Павловића.

- Играчи су дошли у добром расположењу и то ме изузетно радује. Недостају нам неки играчи, али на такве проблеме смо навикли. Сваки дан до утакмице имаћемо по један тренинг. Уверен сам да ће свако пружити свој максимум, да ће мотивацијом надокнадити мањак минута у клубовима.Ако се руководимо досадашњим искуством, ова утакмица ће бити боља од претходне - најавио је селектор.

Капитен Бане Ивановић позива на опрез пред значајан дуел.

- Морамо да урадимо све што је у нашој моћи да победимо Грузију. Није фраза, овај мегдан може да буде преломан у даљем току квалификација. Желимо три бода. Знамо да у фудбалу не постоје лаки противници и лаке утакмице, али једино што ће из тог дуела бити важно су бодови. Морамо добро да се припремимо и уђемо мотивисани у утакмицу која ће бити јако тешка истакао је Ивановић.

Ситуација у групи Д на врху табеле је компликована. 

- Све екипе су, пре него што је почео квалификациони циклус, урачунале максималан број бодова против, на папиру, слабијих ривала. Ми, што се тиче ове утакмице, евентуалном победом можемо да кажемо да смо завршили добар део посла око „лаких“ бодова на страни. Али, то ће бити све само не лагана утакмица. Они су добра екипа, познајем доста њихових играча и менталитет и сигурно неће бити једноставно остварити циљ - поручио је нови дефанзивац Зенита.

Евидентан је оптимизам у табору орлова.

- Атмосфера је као и увек феноменална. Лагано комплетирамо редове и почињемо са озбиљним припремама. Не волим да причам да смо фаворити у било којој утакмици. Ако јесмо то треба да покажемо на терену. Чека нас утакмица која може да нам донесе много и са тим треба да се водимо када је будемо започели - упозорио је Ивановић.

Репрезентација  у четвртак путује у Грузију.

З. Рангелов

 

Пријовић у дресу Србије

Селектор Муслин потврдио је да више нема препрека да некадашњи млади репрезентативац Швајцарске Александар Пријовић обуче дрес Србије. Момак рођен у Сент Галену добио је специјалну дозволу Фифа да заигра за Србију и биће у конкуренцији већ за наредни квалификациони меч против Велса.

Пријовић је нападач,  тренутно се опоравља од прелома кључне кости, због чега је морао и на операцију, па ће ван строја бити месец дана. Муслин је недавно гледао Пријовића у Грчкој, где наступа за Паок, проценио је да му такав профил играча треба и одмах је започета процедура за добијање дозволе. Пријовић је репрезентативну каријеру почео у млађим категоријама Србије, потом је заиграо за селекцију Швајцарске до 21 године, што је и био проблем за повратак у редове наше репрезентације.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести