На Белом кросу 450 такмичара, 50 из иностранства

Овогодишњи јубиларни 50. Бели крос окупиће укупно 450 такмичара, међу којима ће бити 50 из иностранства, саопштили су организатори.

Бели крос, на коме учествују такмичари свих ураста, укључујући рекреативце и ветеране, у недељу се одржава на Кошутњаку, 50. пут од настанка у јануару 1966. године.

"Манифестација која традиционално привлачи доста такмичара како из Србије тако и из иностранства, ове године обележиће пет деценија постојања. Ипак, упркос имену, по свему судећи такмичари ће овај пут трчати по сувој подлози", рекао је председник Организационог одбора Зоран Предић на конференцији за медије у Скупштини Града.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије и председник Организационог комитета Слободан Бранковић истакао је да је поносан што је АСС већ дужи низ година изнад оваквог догађаја.

"Фебруар се свакако може назвати месецом атлетике, као и увертиром за оно што нам предстоји од 3. до 5.марта у Комбанк арени, Европско атлетско првенство у дворани. Тренутно продајемо улазнице за три атлетска догађаја, што никада у нашој земљи није био случај", рекао је Бранковић.

На Конгресу Европске атлетске асоцијације (ЕАА) 2006. године, Бели крос је добио статус "пермит" такмичења ЕАА, чиме је као једино национално такмичење у Србији ушао у програм такмичења ЕАА.

Свечано отварање Белог кроса заказано је за недељу од 10.30 сати на Кошутњаку.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести