Бугарски репрезентативац Парапунов нови коректор ОК Војводина

Новим појачањем на позицији коректора Војводина НС семе је практично решила састав тима за следећу сезону.
с
Фото: Приватна архива

Бугарски репрезентативац, двадесетчетворогодишњи Радослав Парапунов, нови је члан српског одбојкашког шампиона и црвено–бели дрес носиће годину дана. Он је у Нови Сад стигао из Сједињених Америчких Држава, где је од 2017. играо за екипу Универзитета на Хавајима, с којом је освојио титулу НКАА шампионата и био је најбољи играч првенства. Протеклих година остваривао је запажене партије, а пре две био је и најбољи коректор. Помоћни тренер му је био наш стручњак Милан Жарковић. Стасао је у ЦСКА из Софије, одакле је отишао у Америку.

– Ово је изузетно важан корак за нас. Овим смо практично решили први тим, а план је да у екипу као другог коректора укључимо младог Милана Зечевића – изјавио је тренер Слободан Бошкан.

Парапунов је потенцијал најавио још 2016, када је на Европском првенству за играче до 21 годину понео титулу најбољег поентера. Био је редовно члан млађих националних селекција, а сада је стандардни репрезентативац сениорског тима Бугарске, за који ће играти у предстојећој Лиги нација.

         К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести