ДРАГОЉУБ ЗБИЉИЋ Титуле најбоља потврда исправног курса

Одбојкаши Војводине НС семе трећи пут узастопно су шампиони Србије, а победом над Црвеном звездом дошли су до укупно 16. титуле.
Dragoljub Zbiljić s novim peharom šampiona Srbije Foto: F. Bakić
Фото: Драгољуб Збиљић с новим пехаром шампиона Србије Фото: Ф. Бакић

Поново су црвено-бели потврдили улогу фаворита и примат на домаћој одбојкашкој сцени, а председник Управног одбора Драгољуб Збиљић већ кује нове планове за наредне сезоне.

Збиљић је увео новине у начин функционисања клуба, све се то види на терену,као и ван њега, па одбојкашки гигант из Новог Сада поново долази у ситуацију да се за све пита када је домаћа одбојка у питању.

- Трећа везана титула значи да је клуб на веома добром путу, да се добро и здраво ради. Финансије су реструктуиране, пуно тога је урађено у ове две године, па долази на ред испуњење наших високих циљева. Показали смо као клуб да верујемо у ову генерацију играча која је стасала у нашој школи и искористићу прилику да одговорим на питање које сам до сада избегавао. Сви се питају зашто су доведена јака и скупа појачања, а на крају су седела на клупи! У томе је била читава поента, требао нам је јачи тренинг, здравија конкуренција, да се наша деца пробуде, да схвате  то што су наша само по себи ништа не значи, него да ће да имају озбиљне услове за рад. Тренинг је подигнут на виши ниво како би сви они достигли високу класу, а тиме смо заправо испунили циљ. Све играче поштујемо, али смо сви у клубу пресрећни што су наша деца изнела сав терет финала и донела пехар – каже Збиљић.

Како оцењујете сезону с обзиром да је било успона и падова?

- Платили смо цену егзбиције која се зове вођење припрема без шефа стручног штаба, што је на крају испало добро, јер је припреме одрадио Синиша Гавранчић, тада као помоћник Душка Николића. Подсетићу, Николић је дошао после репрезентативних обавеза на дан одигравања Суперкупа и сви су били неспремни, па смо платили цену, а у сезону смо ушли нервозно. Притисак медија, притисак мене као председника за високе циљеве притискали су играче и платили смо цену и у Купу. Оно што ме брине је чињеница да смо одиграли недовољно храбро у Европи, о томе сам причао са спортским делом клуба и очекујем да то буде другачије наредне сезоне. Мора да се одигра храбро, дисциплиновано и школовано. Озбиљан смо клуб, сви играчи су прошли нашу школу и не поставља се питање да ли знају или не, само је потребно храбрости и сигуран сам да у том случају и ваљани резултати у Европи нису далеко.

Шта је донела титула, осим пехара намењеног најбољој екипи у земљи?

- Добили смо Синишу Гавранчића као озбиљног шефа стручног штаба, са ауторитетом, знањем и ставом. Водио је тим кроз ово финале које смо добили, показао своју величину кроз случај Павла Перића. На његову иницијативу је стопирана суспензија Перићу који је добио шансу у финалу. Мислим да је баш Перић донео ту енергију која је била потребна. Не кажем да је одиграо кључне поене, али је имао запажену улогу. Добили смо озбиљан стручни штаб, то су радни и вредни људи и не могу да објасним до које мере су посвећени послу.Гавранчић, Ђорђе Ђурић, Аца Јованчевић и остатак стручног штаба улажу све своје најбоље у овај посао и честитам им на озбиљном раду који је и донео титулу.

У једном тренутку било је проблема на релацији с менаyерима, што је унело немир  и осликалосе и на терен. Докле се стигло с ре­шавањем тог проблема?

- Нашим клупским ставом смо показали да сам ја први човек клуба, да се зна ко су остале структуре и да се зна ко су менаyери играчима. Никада нећу дозволити да било који менаyер учествује у управљању клубом, а још мање управљању тимом. То смо показали у тренутку када је био горући проблем с Павлом, то смо показали када је одлуком Гавранчића Перић враћен у тим, без утицаја са стране и то је нешто што је много важно. Да су неке структуре ван клуба могле да изврше притисак да ли да се суспендује играч, то би било лоше и послало би лошу слику. Ми водимо овај клуб, поштујемо сваког менаyера, улазимо у сарадњу отворено и пословно, а пошто се не мешам у вођење њихове агенције, неће ни они у вођење клуба.

Половином минуле сезоне најавили сте повећање буџета за наредну, да ли ће све бити како сте планирали?

- За наредну сезону смо предвидели за 10 процената већи буyет, али он није проблем јер смо из овосезонског враћали старе дугове. Недавно смо затворили дуг и према Ђули Мештеру, дефинитвно смо исплатили и остала велика имена из историје нашег клуба. За наредну недељу сам најавио исплату премија шампионској екипи и завршићемо сезону у оквиру буyета који смо имали, а благо повећање за наредну је ту за сваки случај и ако се уђе у неко озбиљније европско такмичење. Финансије сигурно неће бити проблем, а колико видим ни трука јер смо сложили пуно тога и мирни смо. После првог славља поводом титуле, одмах ујутру смо имали састанак Управног одбора, заједно с менаyментом клуба и знамо шта хоћемо за наредну сезону.

Какви су закључци са Управног одбора који је заправо већ започео следећу сезону?

- На Управном одбору смо на­правили списак играча с којима желимо да наставимо сарадњу и којима желимо да се захвалимо. Оно што је важно је да ћемо сениорксом тиму прикључити два играча из наше школе тако да настављамо ту добру праксу. Стручни штаб наставља где је стао и идемо даље у жељеном првацу.



Фото: Божидар Вучићевић и Драгољуб Збиљић Фото: Ф. Бакић

Вучићевић нови лидер екипе

Похвалио је читав тим председник клуба Драгољуб Збиљић, али је једног играча прогласио за МВП финала и апострофирао га као новог лидера

екипе. - Добили смо новог лидера екипе, то је Божидар Вучићевић. То сам изјавио вруће главе одмах после финала, сада потврђујем и кажем да је одиграо финале пуним срцем, храбро и носио дрес Војводине онако како се то очекује. Подигнута глава, поглед напред, тражио је лопту.у кључним тренуцима. Знао је да реши тешке лопте, таквог играча је Воша прилично дуго чекала – рекао је председник клуба Драгољуб Збиљић.



Шта оекујете од сарадње са ОК Нови Сад?

- Део нашег буџета ћемо преселити у ОК Нови Сад како би клуб могао несметано да функционише, јер сматрам да наш град заслужује два суперлигаша. Доста наших играча из млађег погона ће бити у том клубу, то значи да ће и спортски директор Слободан Бошкан врло често да буде на тим утакмицама, а наравно очекуемо и да медији прате тај клуб. Играчи који се буду показали у Новом Саду имаће проходност до Војводине. Мислим да је то нови концепт који ће да донесе додатни квалитет.

На ширем списку репре­зен­тације за предстојеће акцијесу имена чак деветиграча из Војводине НС семе?

- Очекујем да на ширем списку у будућности буде и више наших играча јер кроз нашу школу правимо озбиљне таленте који треба да добију шансу и у националним селекцијам.Када играчи одиграју овако добро финале плеј-офа наше лиге као наши онда и заслужује да буде и на ужем репрезентативном списку.



Честитке Вучевића и Батеза

Прве честитке на успеху дошле су са адреса градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и покрајинског секретара за спорт Владимира Батеза.

- С нескривеним одушевљењем и задовољством желим да вам честитам на преданом раду и тимском духу који су сједињени поново уродили плодом и довели вас до нове титуле. Ово је ваш успех, али и понос свих Новосађана и захвални смо вам што сте нас обрадовали и овог пута и донели највреднији пехар у наш град. Желим вам све најбоље у даљој каријери и да наставите да, нижући успехе, будете прави пример младима. Борбеност, енергија и посвећеност највишим циљевима нека вас увек красе – поручио је градоначелник Вучевић.

Покрајински секретар за спорт Владимир Батез је рекао:

- Најискреније честитам Одбојкашком клубу Војводина НС семе на залужено освојеној титули. Високо постављени циљеви на почетку сезоне, најважнијег бренда наше одбојке, вратили су стари сјај, пуну халу и наду у будућност наше мушке одбојке. Храбре и амбициозне одлуке руководства, велики рад и посвећеност стручног штаба и играча довеле су до још једне сјајне титуле најтрофејнијег војвођанског спортског колектива.



Да ли сте очекивали да ће сезона, у резултатском смислу, лак­ше проћи?

- Резултатски јесам очекивао бољу сезону, међутим, увек полазим од себе и прихватам грешке. Ја сам дозволио да пипреме крену  без шефа стручног штаба и после губитка Суперкупа преузео сам одговорност. Тако нешто се више никада неће десити. Припреме за идућу сезону почињемо 15. јула са шефом струке и са 90 одсто капацитета играча. Ко не буде с репрезентацијом биће у клупском погону. Исправићемо све грешке из ове сезоне, мислим да нам се поклапају коцкице и да ћемо много мирније и с много више самопуздања ући у наредну сезону – поручио је Драгољуб Збиљић.

        Марко Ристић     

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести