Капитен Војводине, Жарко Кисић, након пораза у Тополи: Морамо да будемо паметни у реваншу

Били су одбојкаши Војводине близу тријумфа и вођства од 1:0 у четвртфиналној серији плеј–офа, али су на гостовању у Тополи допустили домаћину Карађорђу да направи велики преокрет и слави у тај–брејку – 3:2 (22:25, 24:26, 25:18, 25:22, 19:17).
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Иако су на крају нијансе одлучивале о победнику, до тога ипак није морало да дође да су Новосађани искористили предност од 2:0 у сетовима.

Овако, шансу за останак у серији тражиће у суботу пред својим навијачима у малој сали Спенса у 18 часова када се игра друга утакмица. Ако изборе мајсторицу црвено–бели ће 2. априла поново у Тополу по тријумф за пласман у полуфинале.

– Повели смо 2:0 у сјајној атмосфери, пред пуним трибинама, али смо у трећем сету стали. И тада смо, међутим, нашли начин да играмо одбојку. Четврти сет је решен на разлику. У завршници је, морам да признам, Карађорђе био бољи у почетним ударцима, сервису и пријему. Ми смо то на махове радили и то нам је освежавало игру, али нисмо направили континуитет у томе. Пети сет је само епилог тога ко је био храбрији на путу до победе – анализирао је пораз капитен Војводине Жарко Кисић.

Новосађани ће у суботу имати предност домаћег терена, на ком су их Тополчани крајем фебруара убедљиво добили.

– Окренули смо се реваншу, а већ у глави морамо да пројектујемо две утакмице да бисмо се вратили у серију. Морамо да будемо паметни – додао је Кисић.

Шеф стручног штаба црвено–белих Марко Наранчић није имао шта да замери играчима.

– Била је тешка утакмица и права драма. Заборавили смо овај дуел и припремамо се за суботу како бисмо узвратили победом – поручио је Наранчић.

Војводина је ове сезоне већ узела два трофеја, Суперкуп и Куп Србије, а борба за трећи, титулу првака државе, од почетка је као што се очекивало, тешка и грешке се не праштају. Тога су свесни црвено–бели, који ће сутра покушати да искористе подршку навијача и домаћи терен.

Резултати

Карађорђе – Војводина 3:2

Партизан – Спартак (С) 3:0

Раднички – Млади радник 3:0

Црвена звезда – Таково 3:0

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести